Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Daugavpils Būvniecības tehnikumu absolvējuši 336 jaunie speciālisti

30.06.2019
 

Svētdien, 30,jūnijā, Daugavpils Būvniecības tehnikumā (DBT) norisinājās 2018./2019.mācību gada izlaidums. Mācības tehnikumā beidza un  diplomus par mācību iestādes absolvēšanu saņēma Apdares darbu tehniķi (grupa 4-05), Arhitektūras tehniķi (4-04), Ceļu būvtehniķi (4-33), Autodiagnostiķi (4-02), Inženierkomunikāciju tehniķi (4-23), Interjera noformētāji (03c, 03d), Inženierkomunikāciju montētāji (0-23c), Lokmetinātāji (0-23M), Gāzmetinātāji (0-23f/ESF) un Apdares darbu strādnieki (015/ESF). Kopumā valsts dokumentus par iegūto izglītību visās struktūrvienībās saņēma 336 absolventi.

Uzrunājot klātesošos, DBT direktore Ināra Ostrovska, norādīja, ka ir noiets skaits dzīves ceļa posms un ir klāt laimes brīdis, kad katram absolventam rokā būs ilgi kārotais dokuments par mācību iestādes pabeigšanu. “Laime ir vienmēr blakus mums. Laime vienmēr nāk ar ļoti smagu darbu, ar smagu cīņu par sevi, ar izcīnītām lielākām un mazākām uzvarām,” teica I. Ostrovska. Tehnikuma direktore vēlēja absolventiem, lai šī sapratne par laimi ir visā viņu dzīves garumā.

Profesionālā izaugsme ir tas, kas katram absolventam būs dzīvē nepieciešama. Mācību iestādes vadītāja vēlēja šajā globālajā pasaulē un milzīgajā konkurencē katram absolventiem atrast savu vietu un nedomāt par to, ka viss ir galā, jo patiesībā viss vēl tikai sākas. I.Ostrovska absolventiem novēlēja atrast labu darbu ar pietiekošu algu, kā arī aicināja turpināt mācīties un neizmirst, ak ir arī augstākā izglītība. 

“Jūs esat apguvuši daudzas dzīvei nepieciešamas lietas. Jūs esat mācījušies pasaules līmeņa mūsdienīgā mācību iestādē, kur gatavo speciālistus visam lielajam Eiropas tirgum. Tas nozīmēm, ka jūs jau esat šeit konkurētspējīgi un gatavi daudzas lietas sākt darīt paši,” norādīja direktore. Viņa aicināja absolventus nākotnē būt drosmīgiem, nebaidāties no grūtībām, pierādiet sevi, cīnīties par savu vietu ar labu un kvalitatīvu darbu un “lai laimes sajūta nebeidz jūs vajāt”.

Izsniedzot dokumentus par iegūto izglītību, absolventiem tika pasniegti arī valsts, pašvaldības un DBT pateicības par labām un izcilām sekmēm mācībās, par aktīvu sabiedrisko darbu un par uzvarām sportā.

Direktore pateicās saviem vietniekiem, nodaļu vadītājiem, administrācijas darbiniekiem, visiem, kas rūpējušies par to, lai audzēkņiem būtu labi mācību un sadzīves apstākļi.

Daudz skaistu apsveikumu absolventi saņēma arī no skolotājiem, kuri vēlēja turpināt izglītoties, atrast labi atalgotu darbu, savu mīlestību un nodibināt stipras ģimenes, nebaidīties uzstādīt sev augstus mērķus un censties tos sasniegt. “Lai vienmēr pasaulē būtu kaut kas, ko vēl gribat iemācīties, ko vēlies darīt, kāda vieta, kur vēlies nonākt un kāds cilvēks, kuru gribi satikt”.

Izlaidumā piedalījās arī uzņēmēji. Viņi vēlēja absolventiem darīt savu darbu labi, jo būvnieki ir vieni no tiem, kuru darbu redz gan viņi paši, gan arī visi pārējie, turpināt izglītoties, kā arī aicināja neaizmirst, ka cilvēks izvēlas darbu, bet viņu izvēlas tie, kas grib, lai kāds viņiem šo darbu izdarītu.

Vecāku pārstāve atzina, ka izlaidums sava ziņā ir tāda kā atvadīšanās. Šis ir brīdis, kad ir pamats lepnumam, jo ir radīts stabils pamats nākotnei. Viņa velēja absolventiem, lai viņiem vienmēr pasaulē būtu kāda vieta, kur gribas atgriezties.

Lielu paldies par pacietību, sapratni, ieguldīto darbu un sniegtajam zināšanām skolotājiem, meistariem, skolas vadībai un visiem pārējiem, kas ir devuši savu ieguldījumu viņu izglītošanas procesa nodrošināšanā, teica arī absolventi.

Ar muzikālajiem priekšnesumiem izlaidumu kuplināja DBT vokālais ansamblis “Celtnieks”. 

Fotogalerija

Sagatavoja Ivars Soikāns

« atpakaļ