Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Septembris – dzejas dienu mēnesis

19.09.2019
 

Daugavpils Būvniecības tehnikumā sākot ar 11. septembri līdz 20.septembrim notika Dzejas dienas. Tika rīkotas dažādas aktivitātes un literāri pasākumi. 

Pasākumu virkni ievadīja literatūras izstāde – retrospektīva „Latvijas dzejnieki”, kas no 9.septembra bija apskatāma tehnikuma bibliotēkā.

11.septembrī, kad tiek svinēta Raiņa dzimšanas diena, Dzejas dienu dalībnieki tika aicināti  nolikt ziedus pie Raiņa pieminekļa Daugavpils Universitātes skvērā.    

18.septembrī bija iespēja  piedalīties konkursā ,,Laiks dzejai”, kur notika  arī dzejas lasījumi. Tika lasīta ne tikai Raiņa un Aspazijas dzeja, bet arī jauno autoru darbi, proti, tehnikuma audzēkņu dzejoļi. ,,Mežs rudenī” Edvards Ērglis (3-23), Rainis ,,Sienāzītis” Renārs Cveks (1-02a), A.Ezerroze ,,Pēdējās lietus asaras” Ariana Gribuste (1-03), G.Račs ,,Nāc un dziedi” Anastasija Jerofejeva (1-03), G.Račs ,,Tava sirds ir mājās” Aļona Paškova un Ksenija Anifonova (1-03), I.Ziedonis ,,Te nu mēs esam” Edvards Ērglis (3-23), ,,Jaunība” Edgars Gisičs (2-04), ,,Latvija mana”, ,,Izgāju ārā” Imants Usačovs (2-04), ,,Tā vispār nav Francija”, ,,Degošais septembris” Diāna Burceva (3-03), ,,Pēdējais eņģelis” Evelīna Aļabjeva (2-04).   

Tehnikuma audzēkņi ar aizrautību piedalījās aktivitātē ,,Atpazīsti skolotāju rokrakstu!” 13.septembrī, atzīmējot Dzejas dienas, LCB filiāles Ceriņu bibliotēkas poēzijas mīļotāji tika aicināti uz tikšanos ar Daugavpils pilsētas dzejnieci un DBT vēstures skolotāju Nataļju Leončuku. Autore ne tikai publicē savus literāros darbus, spēlē ģitāru un dzied, bet arī aicina jauniešus rakstīt dzeju. Dzejas dienu lasījumos debitēja Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkne Evelina Aļabjeva. Radošā gaisotnē ar bagātīgu domu un atziņu paleti aizritēja Dzejas dienu pasākums, atstājot lasītāju atmiņā daudz sirsnīgu stīgu.

Dzejas dienu noslēdzošajā datumā, 19.septembrī, interesenti tika aicināti uz radošo dzejas darbnīcu jauniešiem“ Dzejas dienu poētiskā kafejnīca”.

Sagatavoja:

Valodu un komunikatīvo zinību MK vadītāja Natālija Nagle








  

« atpakaļ