Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Karjeras diena skolēniem

15.10.2019
 

Visā Latvijā no 14. līdz 18.oktobrim norisinās ikgadējā Karjeras nedēļa. Tās ietvaros 15. oktobrī Daugavpils Būvniecības tehnikumā viesojās vispārizglītojošo skolu skolēni, kopā 193 skolēni sākot no 2. līdz 6. klasei. Bērniem bija iespēja piedalīties meistarklasēs.

Būvniecības nodaļā bija iespēja iepazīties ar bruģēšanas veidiem un rakstiem, izveidot savu unikālo bruģa zīmējumu un izmēģināt roku bruģēšanā ar īstiem materiāliem. Lielu interesi bērnos raisīja iespēja apskatīt un pielaikot aizsargapģērbu. Vecāko klašu skolēniem bija iespēja izmēģināt nivelierus.

Interjera un dizaina nodaļā paši mazākie veidoja darbus grafikas nospiešanas tehnikā, bet lielākie – varēja iejusties arhitekta profesijā un izveidot savu pirmo mājas maketu.

Lielu prieku bērnos radīja iespēja strādāt būvdarbu nodaļā krāsojot ar īstiem celtniecības instrumentiem, veidojot rakstus izmantojot trafaretus un mainot krāsojuma faktūru.

Inženierkomunikāciju tehniķa un metinātāja lomā iejutās 5. klases skolnieki, kuriem bija iespēja montēt tērauda, vara un plastmasas caurules, kā arī izmēģināt metināšanas simulātorus.

Iepazīt profesijas deva arī iespēja apmeklēt Daugavpils Būvniecības tehnikuma bibliotēku, kur kopā ar bibliotekāri bērni pētīja grāmatas par dažādām profesijām.

Katrai skolēnu grupai tika iedots viņu lielais draugs, pavadonis, tehnikuma pašpārvaldes audzēknis, kurš palīdzēja gan nokļūt īstajā vietā, gan veikt gūtākos uzdevums.

Paldies par tik bērniem saistoša pasākuma nodrošināšanu nodaļu vadītājiem, skolotājiem, bibliotekārei, audzēkņu pašpārvaldei, audzēkņiem.

 

Sagatavoja:
Pedagogs karjeras konsultants
Linda Pūdāne

Fotogalerija

Video

« atpakaļ