Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Erasmus+ projekta „Videi draudzīga (zaļa) apmācība būvniecības nozares speciālistiem” partneru pirmā tikšanās Viļņā

31.10.2019
 


30. un 31. oktobrī, Viļņā, Viļņas Jeruzales darba tirgus mācību centrā notika Erasmus+ stratēģiskās partnerības projekta  „Videi draudzīga (zaļa) apmācība būvniecības nozares speciālistiem” pirmā partneru sanāksme, kurā dalību ņēma arī Daugavpils Būvniecības tehnikuma pārstāvji.

Projekta sanāksmē tikās pārstāvji no  Lietuvas Dizaina un tehnoloģiju koledžas, Lietuvas Būvnieku asociācijas, Jeruzales mācību centra (Lietuva), Spānijas mācību centra „INERCIA DIGITAL SL”, Jarvas mācību centra (Igaunija), Latvijas Būvnieku asociācijas un Daugavpils Būvniecības tehnikuma.

Projekta mērķis ir izveidot vadlīnijas un apmācību piemēru zaļākai būvniecībai. Partneriem tiekoties tika diskutēts par pieredzi saistībā ar videi draudzīgu būvniecību, problemātiku, izaicinājumiem un nepieciešamajām vadlīnijām, ko var sniegt Erasmus+ projekts, kā arī par pieejamo apmācību un nepieciešamajām apmācībām un inovācijām mācību procesā saistībā ar videi draudzīgas būvniecības pamatprincipu apgūšanu.

Tika pārrunāti projekta tuvākie uzdevumi – pieredzes apkopošana valstī un prioritāšu izvirzīšana saistībā ar zaļo būvniecību. Pārrunāts piešķirtā finansējuma lietojums uzdevumu īstenošanai un nākošo partneru tikšanās reižu mērķi un uzdevumi.

Tikšanās notika sirsnīgā gaisotnē, Lietuvas partneri uzņemot citas organizācijas bija parūpējušies par ekskursiju pa Viļņas vecpilsētu, iespēju apmeklēt Lietuvas Dizaina un tehnoloģiju koledžu, gūstot ieskatu mācību procesa nodrošināšanai tehniskajās zinātnēs mācību iestādē. Brīvā gaisotnē notika dalīšanās  pieredzē par audzēkņu motivāciju, programmām un mācību satura nodrošināšanu partnervalstīs.

 

Sagatavoja:

Būvdarbu nodaļas vadītājs

Edgars Ļehovs

 

« atpakaļ