Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Seminārs - Profesionālā kompetence ceļu būvniecībā un uzturēšanā

06.11.2019
 



2019.
gada 5. – 6. novembrī DBT norisinājās seminārs ceļu būves nozares profesionālās izglītības pedagogiem no Daugavpils, Smiltenes un Saldus.

Pirmajā semināra dienā SIA “ACO Nordic” vadītājs Latvijā Raimonds Stumburs iepazīstināja dalībniekus ar infiltrācijas un akumulācijas sistēmām Latvijas apstākļos, atbildēja uz jautājumiem par inovatīvo tehnoloģiju izmantošanas iespējām pilsētvidē.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", Daugavpils ceļu rajona Būvdarbu vadītājs Antis Daniļevičs stāstīja par autoceļu uzturēšanas darbu specifiku, jaunievedumiem, nākotnes plāniem.

VAS „Latvijas Valsts ceļi” Attīstības pārvaldes direktors Gundars Kains komentēja  esošo situāciju uz Valsts autoceļu tīkla, veicamajiem  būvdarbiem un attīstību.

Dalībnieki ar interesi piedalījās meistarklasē: Drupināšanas pretestības noteikšana (Losandželosas tests) minerālajam materiālam, kuru vadīja CBF SIA “Binders” Daugavpils asfaltbetona rūpnīcas Vecākā laborante Karīna Juhneviča.

Dienas noslēgumā DBT profesionālās izglītības skolotājs Jānis Ancāns dalījās pārdomās par stažāšanos Vācijā. Runāja par novēroto ceļu būves organizāciju, kvalitāti un tempiem. Dalījās iespaidos par moderniem un vēsturiskiem ceļu būves risinājumiem.

Otrajā semināra dienā dalībniekiem tika piedāvāta iespēja iepazīties ar jaunākajiem ceļu būves objektiem Daugavpils apkārtnē:

  • “Spaļu ielas pārbūvi posmā no Slāvu ielas līdz Smilškalna ielai, ceļa pārbūve posmā no Spaļu ielas līdz Višķu ielai un piebraucamā ceļa pārbūve no Spaļu ielas”,
  • “Ielu tīkla un inženiertīklu (infrastruktūras) būvniecība Križu rūpnieciskajā zonā, Viršu ielā 60 un blakusteritorijā”.

Semināra dalībnieki atzina, ka lekcijās un savstarpējā pieredzes apmaiņā  iegūtās zināšanas noderēs turpmākajā darbā. Viņi izteica pateicību Būvniecības nodaļas vadītājai Ingai Pujatei par lieliski organizēto semināru.

Sagatavoja izglītības metodiķe: Elga Drelinga


Fotogalerija

« atpakaļ