Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

ERASMUS+ aktivitātes īstenojas tiešsaistē

12.05.2020
 

28.aprīlī un 7.maijā Eiropas Savienības Erasmus+ programmas stratēģiskās sadarbības projekta “Development of environmentally-friendly (green) training for specialists in the construction sector” (“Videi draudzīgas (zaļās) apmācības izstrāde būvniecības nozares speciālistiem”) Nr. 2019-1-LT01-KA202-060695 ietvaros Daugavpils Būvniecības tehnikums organizēja Daugavpils un Latgales reģiona būvniecības un civilās celtniecības nozares pārstāvju apaļā galda diskusijas. Darba procesam notiekot attālinātā režīmā, diskusijas norisinājās tiešsaistē e-platformā Zoom.

Diskusijas mērķis bija pārrunāt esošo situāciju valstī saistībā ar “zaļo” domāšanu un “zaļo” darba kultūru būvniecības nozarē un gūt nozares pārstāvju viedokli par projektā izstrādāto vadlīniju „Ekspertu vadlīnijas būvniecības speciālistu apmācībai ilgtspējīgas jautājumos” atbilstību esošajai situācijai un to aktualitāti.

Apaļā galda diskusijās piedalījās: būvuzraugs Aleksandrs Prelatovs (SIA “Fortum”, kuras darbības veids ir inženierdarbības un ar tām saistītās tehniskās konsultācijas), tehniskais direktors Dmitrijs Skačkovs (SIA “Asko AS”, uzņēmums nodarbojas ar dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecību), būvdarbu vadītājs Andris Buks (SIA “Jēkabpils PMK”, uzņēmums nodarbojas ar dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecību, būvniecības projektu izstrādāšanu), DBT Būvdarbu nodaļas profesionālās izglītības skolotāji un DBT Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas darbinieki.

Tiešsaistes tikšanās laikā tika apspriestas izstrādātās vadlīnijas, apzināti nozares speciālistu viedokļi, kā arī uzklausīti ieteikumi ceļā uz “zaļās” darba kultūras attīstību būvniecības jomā. Dalībnieki atzīmēja tēmas aktualitāti un atbilstību Eiropas Savienības 2021.-2027.gada kohēzijas politikas prioritātēm un Latvijas Nacionālās attīstības plāna 2021.-2027.gadam prioritāšu mērķiem un uzdevumiem.


Plašāku informāciju par projektu un tā intelektuālajiem rezultātiem, lūdzu skatīties šeit.


Sagatavoja:
 
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv


  

« atpakaļ