Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Sācies jaunais 2020.2021. mācību gads

01.09.2020
 

Jaunais mācību gads Daugavpils Būvniecības tehnikumā sākās ar Zinību dienu.

Šogad mācības tehnikumā uzsāk gandrīz 700 pirmkursnieki Daugavpilī un izglītības programmu īstenošanas vietās Dagdā un Višķos.

1.septembris ieņem īpašu vietu katra cilvēka sirdī un atmiņā. Īpaši nozīmīgs tas ir tiem pusaudžiem, kuri šogad pabeiguši pamatskolu un uzsākuši mācības mūsu tehnikumā. Viņiem 1.septembris nozīmē jauna dzīves posma sākumu.

Svinīgi iekārtotajā aktu zālē pulcējās pirmā kursa un vēlāk, otrā kursa audzēkņi, tehnikuma administrācija un skolotāji. Klātesošie ar skaļiem aplausiem sagaidīja pirmkursniekus un viņu grupas audzinātājus.

Tehnikuma direktore Ināra Ostrovska savās uzrunās atzīmēja, ka mūsdienās darba tirgū ir pieprasīti kvalificēti un izglītoti speciālisti, īpaši uzsverot to, ka nepārtraukti nepieciešams attīstīties un iet līdzi laikam un tehnoloģijām. Iepazīstināja ar jauno nozari, kuru pārstāv tehnikums – lauksaimniecību un izglītības programmu īstenošanas vietu „Višķi”, kā arī ar jaunuzceltajām darbnīcām. Direktore audzēkņiem novēlēja pielikt visas pūles, lai kļūtu par savas profesijas atzītiem speciālistiem, pilnveidoties un lietderīgi izmatot šo laiku, būt radošiem un zinātkāriem.

Pirmkursniekiem tika adresēti arī visu nodaļu vadītāju apsveikumi, vēlot veiksmi, panākumus un vēlmi mācīties. Direktores vietnieks mācību darbā Antons Bogačovs rūpīgi izstāstīja par mācību procesa organizēšanu 2020./2021. mācību gadā. Pirmkursniekiem arī tika sniegta informācija par interešu izglītību un sporta ārpusstundu nodarbībām. Noslēgumā visi klātesošie kopā ar tehnikuma vokālo ansambli “Celtnieks” dziedāja R. Kaupera dziesmu “Mana dziesma”, kas kļuvusi par dažādu tehnikuma notikumu neatņemamu sastāvdaļu.

 

Sagatavoja: audzināšanas nodaļas vadītāja Inna Rotjko

Fotogalerija

« atpakaļ