Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

NēDezinformācijai jeb Daugavpilī aizsākas pasākumu cikls Ar Eiropys tvierīni Latgolā

16.09.2020
 

Lai veicinātu jauniešu domāšanu, ideju ģenerēšanas spēju, pilnveidotu prezentācijas un komunikācijas prasmes, kritisko domāšanu un pievērstu uzmanību dezinformācijai sociālos tīklos, 16. septembrī tika organizēts pasākums “Ar Eiropys tvierīņi Latgolā” “Mūsdienu komunikācija un informācija, dezinformācijas posts un digitālo prasmju nozīme” Daugavpilī Vienības namā, kurā piedalījās teju 100 dalībnieki no 13 Latgales pašvaldību 20 mācību iestādēm.

Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēknes Ariana Gribuste, Anastasija Lusa (grupa 2-03) un Jevgeņija Žurila, Karīna Kuzmenko (grupa 2-04) aktīvi piedalījās šajā  pasākumā, izstrādājot projektu par brīvprātīgo darbu sadarbībā ar senioriem. Tehnikumu pārstāvēja arī komanda no izglītības programmu īstenošanas vietas „Višķi”, kuras sastāvā bija audzēkņi Reinis Livmanis, Aivars Caunītis, Artis Trops, kuru ideja bija par informācijas veiksmīgāku apmaiņu starp jauniešiem ar aktīvu dzīvesveidu.

Visas komandas vienas minūtes laikā prezentēja savu ideju pārējiem pasākuma dalībniekiem mēģinot tos ieinteresēt. Daugavpils Būvniecības tehnikuma  komandas veikums tika pusfinālā. Turpinājumā komanda tika apvienota ar Malnavas koledžas komandu, lai konkretizētu ideju un to pasniegtu kompetentai žūrijai.

Pasākuma galveno balvu neizdevās iegūt, bet tā bija neatsverama pieredze jaunu zināšanu iegūšanā, ideju izstrādāšanā un prezentēšanā tik plašai auditorijai.

Pasākumu rīko biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” (DNVOAC) un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar Kultūras ministriju, Latgales plānošanas reģionu, Daugavpils Vienības pamatskolu un Daugavpils pilsētas domi.

Sagatvoja: grupu 2-03, 2-04 audzinātāja I. Kriškijāne

Izmantota pasākumu organizatoru sagatavotā informācija un fotoattēli

Fotogalerija

« atpakaļ