Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Papildinām zināšanas Auto nozarē

13.10.2020
 

2020.gada 13. oktobrī Daugavpils Būvniecības tehnikuma izglītības programmas Autotransports izglītojamie piedalījās lekcijā “Elektromobiļi”, kuru vadīja Arnis Bergs, e-mobilitātes speciālists, biedrības "Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība" valdes priekšsēdētājs.

Lekcijā tehnikuma izglītojamie un pedagogi uzzināja par elektromobiļu vēsturi, to darbības principiem, priekšrocībām un trūkumiem salīdzinot ar benzīna vai dīzeļdegvielas dzinēju automobiļiem. Lektors demonstrēja piemērus fotogrāfijās ar dažādu tehniku veidiem un to risinājumiem. Lekcijā uzsvars tika likts arī uz planētas ekoloģijas saglabāšanu un auto ražošanas industrijas ietekmi uz to.

Arnis Bergs lieliski pārzina elektronikas transportlīdzekļu uzbūvi un orientējas elektromobiļu darbības sistēmā, ko demonstrēja lekcijas gaitā, komentējot savu prezentāciju.

Audzēkņi varēja aplūkot elektromobili un uzdot jautājumus par praktiskām lietām, ar kurām saskaras auto lietotāji ikdienā. Pasniedzēji atzina, ka tāda veida pasākumi ir lietderīgi topošajiem Auto nozares speciālistiem.

Noslēgumā pedagogi un audzēkņi pateicās lektoram par saturīgu stāstījumu un vienojās par turpmāko sadarbību.


Fotogalerija


Sagatavoja:

Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja Jolanta Savvina,

Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas vadītājs Māris Ločmelis

« atpakaļ