Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Erasmus dienas Daugavpils Būvniecības tehnikumā

16.10.2020
 

Erasmus dienas ir Eiropas mēroga iniciatīva, kas sniedz iespēju Erasmus+ programmas īstenotājiem no visiem izglītības sektoriem dalīties ar savu pieredzi, iesaistoties programmas aktivitātēs, attīstīt izpratni par Eiropas kopīgajām vērtībām un sniegt ieskatu īstenoto projektu rezultātos. Latvijā Erasmus dienas tiek organizētas jau otro gadu, bet Daugavpils Būvniecības tehnikums šajā iniciatīvā piedalās pirmo reizi. Dalības mērķis ir informēt tehnikuma izglītojamos un pedagogus par Erasmus+ programmas iespējām, dalīties ar mobilitātēs gūto pieredzi.

Erasmus dienu  ietvaros tika organizētas tikšanās ar vairāku grupu izglītojamajiem, izceļot tos izglītojamos, kuri iepriekšējā mācību gadā bija piedalījušies starptautiskajās mobilitātēs. Starptautisko mobilitāšu dalībniekiem tika izsniegti Europass sertifikāti, kas apliecina ārvalstu mobilitātes laikā apgūtās zināšanas un prasmes. Daugavpils Būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska pateicās izglītojamajiem par viņu aktivitāti un aicināja izmantot piedāvātās iespējas iesaistīties starptautiskajās aktivitātēs arī turpmāk. Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas vadītāja Inta Laurena sniedza ieskatu par Erasmus+ programmas piedāvātajām iespējām un nākotnes plāniem starptautiskajai sadarbībai.

Mobilitāšu dalībniekiem bija iespēja piedalīties foto konkursā “Mana Erasmus pieredze vienā fotogrāfijā”. Izvērtējot fotogrāfiju atbilstību konkursa tēmai un oriģinalitāti,  kā  vislabākās tika atzītas Maksima Petkuna (3-02 grupa), Artjoma Kovaļova (2-02a grupa) un Aleksandras Švecovas (3-03 grupa) iesniegtās fotogrāfijas.

Veicot Daugavpils Būvniecības tehnikuma pedagogu aptauju par viņu ieinteresētību, iepriekšējo pieredzi un aktuālākajām tēmām Erasmus+ projektu īstenošanai, tika noskaidrots, ka lielākajai daļai (61%) nav pieredzes iesaistoties Erasmus aktivitātēs. Nākotnē pedagogi vislabprātāk apmeklētu profesionālās pilnveides kursus un darba vērošanu ārvalstīs, kas varētu palīdzēt motivēt izglītojamos sava mācību priekšmeta ietvaros un apgūt inovatīvas mācību metodes.

 

Plašāka informācija par Erasmus dienām 2020 (skatīt šeit) un pasākumu (skatīt šeit)

Fotogalerija

 

Sagatavoja:

Liene Briede

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ