Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Daugavpils Būvniecības tehnikumā aizvadīta Karjeras nedēļa

30.10.2020
 

No 26. līdz 30. oktobrim izglītības iestādēs visā Latvijā norisinās ikgadējā Karjeras nedēļa. Karjeras nedēļas laikā izglītības iestādēs Latvijā notika arī dažādi citi ar profesijas izvēli saistīti pasākumi, virtuāla saziņa ar uzņēmumu un universitāšu pārstāvjiem, diskusijas, radošās darbnīcas un citas ar profesiju izpēti un iepazīšanu saistītas aktivitātes. Šī gada karjeras nedēļas sauklis ir “Klau! Sadzirdi savas iespējas”.

Arī Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkņiem, viņu vecākiem un pedagogiem tika piedāvātas dažādas aktivitātes.

IPĪV „Dagdas” audzēkņi tikās ar Aglonas maizes muzeja vadītāju V. Kudiņu, kura iepazīstināja ar savu karjeras ceļu un deva ieteikumus programmas „Ēdināšanas pakalpojumi” izglītojamiem, kā arī interesanti stāstīja par Latgales kulinārā mantojuma tīklu.

IPĪV „Višķi” audzēkņi darbojās kopā ar karjeras konsultanti Ā. Šumeiko nodarbībā ”Klau! Sadzirdi un liec aiz auss! Mērķi un to sasniegšana.”, kurā veicot uzdevumus, pārrunājot dažādas karjeras iespējas un pieredzes, īpaša uzmanība tika vērsta mērķu izvirzīšanas nozīmībai un to sasniegšanas ceļam.

Tehnikuma programmas „Ceļu būvtehniķis” pirmā kursa audzēkņi tikās ar Latvijas Autoceļu uzturētāja (LAU) Daugavpils ceļu rajona nodaļas vadītāju Z. Bleideli, kura iepazīstināja gan ar uzņēmumu, gan tā vēsturi, gan iespējām nākotnes darbam, īpaši uzsverot un pamudinot audzēkņus neapstāties pie tehnikumā iegūtās kvalifikācijas, bet arī iegūt augstāko izglītību.

Starp aktivitātēm bija arī divas tiešsaistes diskusijas, kuras rīkoja Valsts Izglītības un attīstības aģentūra skolotājiem, karjeras konsultantiem, vecākiem un audzēkņiem, kuru laikā bija iespēja gan papildināt savas zināšanas par karjeras atbalstu, gan dzirdēt citu pieredzes stāstus. Tiešsaistes diskusija jauniešiem tika nodrošināta audzināšanas stundu laikā.

Karjeras nedēļas laikā tehnikuma pedagogi karjeras konsultanti vadīja nodarbības audzēkņiem par stipro un vājo pušu izzināšanu, karjeras izvēli, personību un karjeru, mērķiem un to sasniegšanu un diskusijas par karjeras iespējām. Nodarbību laikā audzēkņi tika iepazīstināti ar Karjeras nedēļas video materiāliem un jaunizstrādāto virtuālo karjeras izvēles rīku.

Karjeras izvēles rīks: https://ki.viaa.gov.lv/

Karjeras nedēļas videomateriāli un tiešsaistes diskusiju ieraksti atrodami šeit: https://www.youtube.com/user/VIAAlv/videos

Fotogalerija

Sagatavoja:

Linda Pūdāne

Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ