Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Mācību ekskursija uz Daugavpils Skrošu rūpnīcu

27.10.2020
 

2020.gada 27.oktobrī  Daugavpils Būvniecības tehnikuma 1-33 grupas izglītojamie programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros” apmeklēja Daugavpils Skrošu rūpnīcu.

Daugavpils Skrošu rūpnīca ir vienīgā tūristiem atvērtā munīcijas ražošanas rūpnīca Baltijā, kurā atrodas Eiropā vecākais, joprojām strādājošais skrošu liešanas tornis. Šī rūpnīca ir viens no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Daugavpilī. Izglītojamajiem bija iespēja noskatīt filmu par uzņēmuma vēsturiskajiem attīstības posmiem, produkcijas ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem.

Mācību ekskursijas gaitā izglītojamamie gida pavadībā izstaigāja rūpnīcu, kā arī noklausījās stāstu par munīcijas vēsturi, par skrošu liešanu, par tehnoloģiju attīstību 19., 20. un 21. gadsimta ietvaros. Pēc ekskursijas ekspozīcijas zālē un vēsturiskajā skrošu liešanas cehā, izglītojamajiem bija iespēja izmēģināt savu prasmi Rūpnīcas saražotās produkcijas lietošanā. Rūpnīcas šautuvē visi izmēģināja pneimatiskās lodes, kas lido ar lielu precizitāti, un pārbaudīt savas spējas un mērķtiecību.

Fotogalerija

Sagatavoja:

1-33 grupas audzinātāja

Inna Rotjko

« atpakaļ