Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Eiropas profesionālo prasmju nedēļa 2020

13.11.2020
 

Eiropas profesionālo prasmju nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kuras mērķis ir padarīt profesionālo izglītību un apmācību pievilcīgāku augstas kvalitātes prasmju un profesiju apgūšanā, organizējot dažādus pasākumus visā Eiropā gan vietējā, gan reģionālā un valstu līmenī. Šogad Eiropas profesionālo prasmju nedēļas tēma bija profesionālā izglītība pārejai uz videi draudzīgām un digitālajām tehnoloģijām saskaņā ar Eiropas Komisijas prioritātēm “Zaļais kurss Eiropai” un “Digitālajam laikmetam gatava Eiropa”.

Eiropas profesionālo prasmju nedēļas tiešsaistes pasākumi norisinājās 9.-13 novembrī tiešsaistē (vairāk šeit). Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas darbinieces piedalījās sekojošās tiešsaistes lekcijās „Eiropas Savienības finansējums un atbalsta iespējas izglītībai” un „Profesionālās izglītības internacionalizācija”. Lekciju laikā interesenti tika iepazīstināti ar prioritātēm starptautiskajai sadarbībai 2021.-2027.gada periodam, izmaiņām starptautisko projektu pieteikumos un īstenošanā kā arī labās prakses piemēriem no dažādām Eiropas valstīm.

Lai arī centrālie Eiropas profesionālo prasmju nedēļas notikumi norisinājās tieši šonedēļ, dažādas aktivitātes šīs iniciatīvas ietvaros notiek visa gada garumā, sākot no marta līdz decembra beigām. Šajās aktivitātēs ir iesaistījušies arī Daugavpils Būvniecības tehnikuma pārstāvji. Tehnikuma izglītojamais Dāvis Usāns (grupa 2-04) izmantoja iespēju pastāstīt par savu pieredzi un ieguvumiem piedaloties starptautiskajā mobilitātē Vācijā (vairāk šeit). Daugavpils Būvniecības tehnikuma Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa Eiropas Komisijas vietnē publicēja savu ieceri saistībā ar publikāciju par ilgtspējīgu nodarbinātību profesionālās izglītības audzēkņiem, kas apvienos teorētisko  un audzēkņu perspektīvu analīzi (vairāk šeit). Kopumā ir reģistrēti 966 reģionālie pasākumi 38 partnervalstīs, kuros piedalās vairāk nekā 1 miljons dalībnieku.

Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ