Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Erasmus+ projektā Lietuvas, Igaunijas un Latvijas skolotāji izstrādā mācību materiālus zaļajā būvniecībā

01.12.2020
 

Erasmus+ programmas stratēģiskās partnerības projektā “Videi draudzīgas (zaļās) apmācības izstrāde būvniecības nozares speciālistiem” 23.-27.novembrī norisinājās 3. īstermiņas kopīgās personāla apmācības tiešsaistē. Pasākumu organizēja projekta vadošais partneris Viļņas Jeruzalemes darba tirgus mācību centrs (Lietuva), tajā piedalījās Viļņas tehnoloģiju un dizaina koledža (Lietuva), Lietuvas Būvnieku asociācija, Jervas apriņķa Profesionālās apmācības centrs (Igaunija), Latvijas Būvnieku asociācija un Daugavpils Būvniecības tehnikums. Mūsu tehnikumu pārstāvēja profesionālās izglītības skolotāji - Aleksandrs Boginskis, Edgars Ļehovs, Jurijs Dobrovoļskis un projekta koordinatore Jekaterīna Kuzminova. Apmācības notika tiešsaistes platformā MS Teams.

Apmācību laikā dalībnieki prezentēja savus izstrādātos materiālus zaļās būvniecības pasniegšanā par 8 dažādām tēmām. Izstrādātais materiāls ir domāts profesionālās izglītības skolotājiem – tas satur ne tikai mācību vielu, piemērus un uzdevumus izglītojamajiem, bet arī metodiskos ieteikumus skolotājiem –  kā pasniegt konkrētu tēmu, pielāgot to konkrētajai būvniecības specialitātei. Vienlaikus ar materiāla prezentēšanu notika praktiskās darbnīcas, kurās katrs projekta partneris izstrādāja un prezentēja pārbaudes darbus par savām tēmām ilgtspējīgas būvniecības kontekstā. Pasākumā laikā projekta partneris Inercia Digital S.L. (Spānija) prezentēja tiešsaistes platformu, kurā tiks ievietoti mācību materiāli un pārbaudes darbi latviešu, lietuviešu un igauņu valodā.

Materiālu un pārbaudes testu atbilstību tēmai, to kvalitāti vērtēja Lietuvas Būvnieku asociācijas Kompetenču novērtēšanas nodaļas vadītājs Robertas Encius. Mūsu tehnikuma darba grupa veiksmīgi aizstāvēja savus izstrādātos materiālus un pārbaudes darbus par tēmām „Būves izturīgums” un „Citu resursu izmantošana”. Vadošais partneris ir atzīmējis to loģisko struktūru, kvalitāti un minēto piemēru dažādību.

Tās bija noslēdzošās pasniedzēju apmācības projektā, kuru uzdevums bija apmācīt profesionālās izglītības skolotājus zaļās būvniecības pasniegšanā. Projektam virzoties uz priekšu, 2021.gadā katrs partneris pielāgos izstrādātos mācību materiālus savas izglītības iestādes vajadzībām un īstenos pilotapmācības.

 

Plašāku informāciju par projektu, lūdzu skatīties šeit

 

Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

  

« atpakaļ