Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Valodu nedēļa Daugavpils būvniecības tehnikumā

24.01.2022
 

17.01.- 21.01.2022. Daugavpils būvniecības tehnikumā norisinājās Valodu nedēļas aktivitātes.

Valodu nedēļas ietvaros 1.-3. kursu izglītojamajiem bija iespēja interaktīvi, radoši un interesanti apgūt valodu prasmes un iepazīt dažādu valstu kultūru.

Faktu spēlē ,,Latvija” vislabāk veicās E.Friliņam (2-02), A.Aleksejevam (2-02). Liels paldies un pateicība audzēkņiem!

Diskusijā ,,Garīgās un materiālās vērtības latviešu literatūrā” aktīvi iesaistījās gr.MT-21 un gr.3-35 audzēkņi. Paldies par saturīgām atziņām!

Valodu nedēļas ietvaros gr.1-03, 1-15, 1-23 izglītojamie apkopoja savas zināšanas par latgaliešu valodu, tās lietojumu. Tā kā valodu nedēļas tēma bija ,,Filmas un raidījumi latgaliešu valodā”, daudziem bija atklāsme par latgaliešu valodas aktīvu pielietojumu sabiedrības ikdienā, uzzinot, ka latgaliešu valodā ir ne tikai daiļdarbi, mākslas filmas, bet arī TV raidījumi. Paldies par zinātkāri!

Spēlē“ Valodas pasaulē” (kahoot.it.), sniedzot atbildes uz valodas, leksikas, sintakses un morfoloģijas jautājumiem, līderos ierindojās A. Jerofejeva (3-03), L.Ziļa (3-03), K.Krasovska (3-03), D. Vorohta (3-03). Prieks par sasniegumiem!

Gr. 3-04 augstākos rezultātus uzrādīja J. Andrejeva, A. Belodedova un A. Lapinskis. Lepojamies!

Gr. 3-15 – Ž. Rjabovs, J. Baranovska, A. Mateša. Apsveicam!

Gr. 2-03 pirmajā trijniekā ierindojās A. Ļūļāka, D.Orlova, A. Kurilova. Pateicāmies!

Gr. 2-03 izglītojamie piedalījās saspēlē “Tautasdziesmu retrīts”, iepazinās ar prezentāciju par latviešu sensenajiem dzīvesziņas likumiem, skandēja latviešu tautasdziesmas.

Angļu valodas stundās 1.-3. kursu izglītojamajiem bija dota iespēja pasapņot, izteikt savas domas  un realizēt sevi ka režisoram vai stāstu rakstniekam.  Tēmas tika piedāvātas pēc mācību plāna. Pateicāmies gr.1-04 un 2-02 par atraktivitāti!

3.kursa audzēkņiem bija dota iespēja iejusties detektīva lomā. Daudzveidīgajās situācijās, kurās vajadzēja atrast vainīgo un izmeklēt situāciju, neapjuka neviens. Izrādījās, ka mūsu tehnikumā ir sava Miss Mārpla un  Šerloks Holms. Suminām D. Vorohtu (3-03) un V.Andrejevu (3-03)!

Interaktīvajos uzdevumos,,ES valodu frāzes” vislabāk veicās D.Kerubinam (1-15) un D.Grustānei (1-03). Paldies!

Valodu nedēļā izglītojamie iepazinās ar vācu kultūras mantojumu (mūzika, literatūra,  māksla). Aktivitātēs piedalījās 55 izglītojamie no 1.-3. kursiem. Veicot uzdevumus ,,Vācijas kultūras mantojums”, veiksmīgākie bija gr.1-04 un gr. 2-35 audzēkņi!  Apsveicam!       

Pateicamies visiem izglītojamajiem par piedalīšanos Valodu nedēļas aktivitātēs!

  

 

 

Sagatavoja:

Valodu  un literatūras mācību jomas MK vadītāja

Natālija Nagle

« atpakaļ