Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Daugavpils būvniecības tehnikumu apmeklē viesi no Vācijas

20.08.2021
 
18.augustā Daugavpils būvniecības tehnikumu apmeklēja viesi no Osnabrikas (Vācija), un Augšdaugavas novada domes.

Višķu pagastam ar Osnabrikas pašvaldību ir izveidojusies cieša sadarbība, kuru vieno ideja izveidot memoriālu ebrejiem, kas dzīvojuši Višķos un gājuši bojā holokaustā. Projekta īstenošanas nolūkā Vācijā tika izveidota biedrība “Drei Stufen” – “Trīs pakāpieni”, kuras pārstāvji apmeklēja Daugavpils būvniecības tehnikumu. Augšdaugavas novadu pārstāvēja novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Aizbalts, deputāts Jānis Belkovskis un Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms.

Vizītes laikā Osnabrikas ebreju kopienas kantors Baruhs Čauskins un Osnabrikas geto muzeja direktors Mihaels Ganders iepazīstināja ar kultūrvēsturisko mantojumu, kuru svarīgi saglabāt izglītojot audzēkņus.
Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska iepazīstināja ar tehnikumu, tā darbības virzieniem un pārrunāja sadarbības iespējas audzēkņu pieredzes apmaiņas un mācību mobilitātēm uz Vācijas profesionālajām mācību iestādēm un uzņēmumiem ar Osnabrikas rajona Hasbergenas pašvaldības mēru Holgeru Eliksmanu.
Pasākumu muzikāli papildināja duets no Nīderlandes “Duo NIHZ” Bobijs Rotvelds un Sanna van Elste.

Fotogalerija
 
Sagatavoja:
Linda Pūdāne
Komunikācijas un karjeras centrs
« atpakaļ