Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Trīspusējas sadarbības uzsākšana IPĪV "Višķi"

23.08.2021
 
23. augustā, pēc Augšdaugavas novada iniciatīvas, Daugavpils būvniecības tehnikuma IPĪV „Višķi” notika tikšanās ar SIA "AMAZONE" īpašnieci Baibu Mikālu, Lauksaimniecības un industriālās tehnikas asociācijas (LITA) valdes priekšsēdētāju Aigaru Laurinoviču, Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieku Vitāliju Aizbaltu un Višķu pagasta pārvaldes vadītāju Jāni Promu par tehnikuma stratēģisko attīstību un turpmāko izglītības programmu piedāvājumu Višķos. Tehnikumu pārstāvēja direktore Ināra Ostrovska, direktores vietniece attīstības un inovāciju jomā Oksana Soročina un IPĪV „Višķi” vadītāja Anita Lāčauniece.
Tikšanās laikā tika pārrunāts svarīgākais lauksaimniecības nozarē, izskatīts jautājums par smago spēkratu mehāniķu izglītības programmas nepieciešamību un attīstību, kā arī tehnikuma sadarbību ietekme uz Višķu pagasta attīstību.
SIA "AMAZONE" ir firmu "AMAZONE", "KRONE", "STEYR", "GRIMME", "LECHLER", "TANCO", "WALTERSCHEID" oficiālais importētājs Latvijā un piedāvā augsnes apstrādes tehniku, lopbarības sagatavošanas tehniku, kartupeļu stādīšanas un ražas novākšanas tehniku, kardānu vārpstas, uzkares sistēmas, miglotāju sprauslas. Uzņēmuma darbības sfēra ir augstvērtīgas un kvalitatīvas lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība un serviss.
LITA ir vienīgā lauksaimniecības tehnikas nozari pārstāvoša profesionāla nevalstiska organizācija, dibināta 1999. gadā, kas apvieno nozīmīgākos un spēcīgākos lauksaimniecības tehnikas nozares uzņēmumus un servisa pakalpojumu sniedzējus.
Sadarbības turpināšana ar pašvaldību, LITA un izveidošana ar SIA „AMAZONE” ir vērtīgs ieguvums kvalitatīvas lauksaimniecības izglītības nodrošināšanai Višķos un reģiona attīstībai.
 
Sagatavoja:
Linda Pūdāne
Komunikācijas un karjeras centrs

 
« atpakaļ