Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus+ profesionālās pilnveides kursi Grieķijā

24.09.2021
 

Erasmus+ programmas projekta “Konkurētspējīga izglītība nākotnes profesionāļiem” ietvaros Daugavpils būvniecības tehnikuma angļu valodas skolotāja Natālija Andrejeva apmeklēja profesionālās pilnveides kursus “CLIL- satura un valodas integrēta macīšana” Pirejā, Grieķijā. Kursi norisinājās no 20.-24. septembrim un tos organizēja starptautiskais mācību centrs IDEC, kas specializējas izglītības nozarē strādājošo  profesionālajā pilnveidē.

Stāsta N.Andrejeva:

“Kursi bija paredzēti dažādu priekšmetu skolotājiem, kuri ir gatavi eksperimentēt un ieviest CLIL (Content and Language Integrated Learning) metodi sava mācību priekšmeta pasniegšanā. CLIL bieži tiek asociēts ar angļu valodu, tas nebūt nenozīmē, ka CLIL metodika attiecināma tikai uz angļu valodas un kāda cita priekšmeta integrētu mācīšanu. Tā var būt arī jebkura cita valoda, t.sk. valsts valoda, kas mācāma, izmantojot CLIL metodiku. Piemēram, CLIL nodarbība varētu būt matemātika angļu valodā, mājturība franču valodā u.c. Kursu laikā  praktizējāmies CLIL mācību stundu veidošanā un vadīšanā, apguvām metodes, kas padziļina skolēnu kritiskās domāšanas prasmes, veicina viņu radošumu un paaugstina skolēnu mācību motivāciju.

Papildus CLIL metodikas apguvei mobilitātes laikā tika apskatīta Atēnu ievērojamākā vieta - Akropole, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Uzskatu, ka šādu starptautisku kursu apmeklējums ikvienam skolotājam sniedz nenovērtējamu pieredzi viņa profesionālajā darbībā, uzlabo viņa svešvalodas prasmes, kā arī ļauj kritiski izvērtēt savu līdzšinējo darbu.”

Kursos piedalījās skolotāji no Horvātijas, Spānijas, Francijas un Latvijas.

Oktobra mēnesī mūsu skolotāji plāno apmeklēt kursus Somijā, Īslandē un Horvātijā.

  

Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ