Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus+ profesionālās pilnveides kursi Somijā

14.10.2021
 

Erasmus+ programmas projekta “Konkurētspējīga izglītība nākotnes profesionāļiem” ietvaros Daugavpils būvniecības tehnikuma dabaszinātņu skolotājs Armands Maļeckis  apmeklēja profesionālās pilnveides kursus „Ilgtspējības izglītība – kā visiem kopā salabāt planētu Zemi?” Joensū, Somijā. Kursi norisinājās no 8.-14. oktobrim un tos organizēja starptautiskais mācību centrs eduKarjala, kas specializējas izglītības nozarē strādājošo  profesionālajā pilnveidē.

Stāsta A.Maļeckis:

„Kursu sākumā tika piedāvātas lekcijas par Somijas izglītības sistēmas struktūru un tās īpatnībām. Iepazināmies ar izglītības iestādes darbu mācību procesa organizēšanā, modernām tehnoloģijām un iekārtām, kuras skolotāji un izglītojamie izmanto ikdienas darbā. Pārliecinājāmies, ka Somijas skolās izglītojamo individuālajām spējām attīstīties un pilnveidoties tiek pievērsta ļoti liela uzmanība. Diskutējām ar  jauno sākumskolas skolotāju, kurš pastāstīja, cik izaicinoši ir kļūt par skolotāju Somijā (tikai viena desmitā daļa tiek pieņemta universitātē skolotāju studijām). Strādājām radošajās darbnīcās, kurās visi kursu dalībnieki dalījāmies pieredzē par to, ko katra skola dara, lai cīnītos ar apkārtējās vides problēmām.

Kursu mērķis bija panākt, lai katrs skolotājs spēj izvēlēties savai izglītības iestādei kādu programmu vai darbību kopumu, kas motivētu izglītojamos rūpēties par apkārtējo vidi. Darba grupās tika diskutēts par tādām aktivitātēm kā “Green Flag / Eco Schools” un “ENO Programme”, kā arī aprobēta interaktīva aplikācija viedtālruņiem “Seppo”. Noslēgumā visi kopā apmeklējām Koli nacionālo parku.”

Kursos piedalījās skolotāji no Horvātijas, Spānijas, Portugāles,  Rumānijas un Latvijas.

  
  
  
  

Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

 

« atpakaļ