Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pedagogu karjeras konsultantu dalība semināru ciklā "Stunda nozarē"

02.12.2021
 

Daugavpils būvniecības tehnikuma karjeras konsultanti piedalās neklātienes semināru ciklos “Stunda nozarē”, kuru laikā tiek stāstīts  par izglītības un darba iespējām dažādās nozarēs. Seminārus organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) un Nozaru ekspertu padomēm (NEP).

Pirmais seminārs notika 29.09., kura laikā bija iespēja satikties ar LDDK Izglītības un nodarbinātības jomas vadītāju Rihardu Blesi, kurš iepazīstināja semināra dalībniekus ar darba tirgus izmaiņām, darba pieprasījumu un riskiem.

Otrais seminārs notika 27.10., kur bija iespēja tikties ar Transporta un loģistikas nozares ekspertu padomes priekšsēdētaja vietnieci Ingunu Jurgelāni un iedziļināties transporta un loģistikas nozares attīstībā. Inguna Jurgelāne skaidroja, kas ir loģistika, kā loģistika ietekmē citas nozares, kāpēc tā ir svarīga. Semināra laikā bija iespēja iepazīt lielākos loģistikas nozares uzņēmumus un izglītības iespējas Latvijā.

Trešais seminārs notika 01.12., kur karjeras konsultanti tikās ar Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociācijas, Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācijas un asociācijas "Latvijas Koks" izpilddirektoru Artūru Bukontu un uzzināja par mežu nozares aktualitātēm. Pasākuma laikā dalībnieki noskaidroja kā mūsdienās notiek mežizstrāde, koksnes produktu ražošana pirmapstrādes un tālākās apstrādes procesos, kā arī uzzināja par mežsaimniecības jaunumiem.

Dalība semināru ciklā dod iespēju karjeras konsultantiem iegūt aktuālāko informāciju un to izmantot gan sniedzot individuālās konsultācijas, gan vadot grupu nodarbības, iepazīstinot audzēkņus ar šī brīža darba tirgus situāciju un pieprasījumu.

Nākamais seminārs tiek plānots janvārī, kur būs iespēja sīkāk uzzināt par lauksaimniecības un pārtikas nozarēm.

 

Sagatavoja:

Jeļena Viršuta

Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ