Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Koncertlekcijas “Atmodas dziesmas” un “Dzeja un mūzika”

30.11.2021
 

2021.gada novembī, kā patriotiskā mēnesī, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros  Daugavpils būvniecības tehnikuma audzēkņiem tika dota iespēja noskatīties, noklausīties koncertlekciju “Atmodas dziesmas” digitālā formātā.

Koncertlekciju noskatījās katrs audzēknis individuāli. Tajā tika dzirdēta gan vēsture, gan muzikāli sižeti par Latvijas atmodu. Ļoti interesanti bija, ka tika izmantoti sižeti no vēstures.

Audzēkņi saņēma krustvārdu mīklu un jautājumus par koncertlekciju. Skatoties šo koncertlekciju, audzēkņi jau zināja vairākas dziesmas. Visi audzēkņi, kā viens atbildēja, ka dziesmas un izpildījums ir ļoti skaisti.

Koncertlekcija “Dzeja un mūzika” iepazīstināja ar Latvijā zināmiem dzejniekiem un viņu daiļradi. Skatoties šo video materiālu, radās doma izlasīt A.Čaka dzejoļus un tuvāk iepazīt Raiņa daiļradi.

Interesanti bija tas, ka koncertlekcijas ietvaros bija iespēja apskatīt dzejnieku bijušās dzīves vietas, kas palīdzēja labāk saprast viņu domas un ielūkoties ikdienā.

Audzēkņu atsauksmes:

  • “Skatoties koncertlekciju “Atmodas dziesmas” jutos patriotiski. Pateicoties tehnikumam un skolotājam, bija iespēja noklausīties koncertlekciju pirms 18. novembra. Lielākoties patika Imanta Kalniņa dziesma “Virs galvas mūžīgs piena ceļš”. Vēstures stundās tika stāstīts par Brīvības cīņām, bet šajā ierakstā es vēl vairāk izjutu vēstures sižetu.”
  • “Noskatoties koncertlekciju “Atmodas dziesmas” ļoti patika izpildītāju sastāvs, kas izpildīja emocionāli muzikālos priekšnesumus. Paldies par jaukajām dziesmām!”
  • “Man patika koncertlekcija. Vēsturiski, nozīmīgi fakti. Dziesmas mani aizskāra.”
  • “Atmodas dziesmu koncertlekcija bija par mūsu Latvijas dzimteni. Lekcija bija par Latvijas vēsturi un tās atmodu, revolūciju. Šis stāsts, koncertlekcija, man ļoti patika. Skaidri izstāstīts, un ļoti muzikāls. Patika muzikālā grupa, jauks dziesmu izpildījums. Vairākas dziesmas pazinu, un dziedāju tām līdzi.”
  • „Noskatoties koncertlekciju “Dzeja un mūzika”, esmu gandarīts, ka mums Latvijā bija  tik talantīgi dzejnieki. Esmu sajūsmā, ka bija iespēja kaut vai virtuāli ielūkoties viņu ikdienā, kā noritēja viņu darba process, kā tika iekārtotas darba vietas.”
 

Sagatavoja

Profesionālās izglītība skolotāja

Sarmīte Meļnikova

« atpakaļ