Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Kvalifikācijas prakse norit pilnā sparā!

01.03.2022
 
Kvalifikācijas prakse ir neatņemama izglītības sistēmas sastāvdaļa, īpaši profesionālās izglītības jomā. Latvijā arvien populārāka kļūst darba vidē balstīta (DVB) mācību forma, kuru ieviešana Latvijā tika uzsākta 2013. gadā. Darba vidē balstītas mācības ir profesionālās izglītības ieguves forma, kurā izglītības programmas profesionālā satura teoriju un praksi izglītojamais pārmijus apgūst izglītības iestādē un uzņēmumā. Pēc būtības DVB mācības ir kvalitatīvākas, apjomīgākas prakses ar ievērojami lielāku darba devēju iesaisti kvalitatīva profesionālā mācību satura nodrošināšanā. Ieguvumi no šādas mācību formas ir visām trim pusēm – uzņēmumam, izglītības iestādei un topošajam speciālistam. Uzņēmumiem, cita starpā, ir iespēja nodibināt kontaktus ar audzēkni, kas apgūst profesiju un ir potenciālais darba ņēmējs, kā arī iemācīt darba prasmes atbilstoši uzņēmuma ražošanas procesu norisēm jau mācību laikā.

Uz šo brīdi, sākot no janvāra, kvalifikācijas prakse uzņēmumos organizēta 116 Daugavpils būvniecības tehnikuma audzēkņiem, t.sk. 55 audzēkņiem ESF projekta “Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos” ietvaros. Papildus līdz mācību gada beigām plānots praksi nodrošināt 243 audzēkņiem, kopā 2021./2022. mācību gadā praksi nodrošinot 359 audzēkņiem.

No audzēkņiem tika saņemtas labas atsauksmes par praksi dažādos uzņēmumos:

  • Maksims Antonovs (grupa 4-15) par SIA “EM BŪVE”: “Šis uzņēmums ir labākais jaunu speciālistu apmācībai”.
  • Anastasija Faļķo un Viktors Skorikovs (grupa 02), Maksims Orlovs (grupa 02Ta) par SIA “KMK AUTO”: “Ļoti forša prakses vieta ar draudzīgu kolektīvu”
  • Denis Šumskis (grupa D4-15) par SIA “Fravia”: “Draudzīgs darba kolektīvs, patīkama darba vide, stingra disciplīna. Esmu ļoti apmierināts ar kvalifikācijas prakses norisi”.

Labas atsauksmes no audzēkņiem saņēmām arī par praksi uzņēmumos SIA “Rehill”, SIA “DEFASS-D”, SIA “VANPRO”, SIA “BORG”, SIA “DDzKSU”, ceļu būves firma SIA “BINDERS” , SIA “AURA Komfort,” SIA “LV Kompānija” u.c.

Daugavpils būvniecības tehnikums izsaka pateicību visiem mūsu sadarbības partnieriem un uzņēmējiem, kas seko līdzi, lai prakses laikā tiktu nodrošināta kvalitatīva profesionālā mācību satura apguve, un aicina uz uzņēmēju pavasara branču, kas notiks maijā Daugavpils būvniecības tehnikumā.

 

Informāciju sagatavoja:

Direktores vietniece mācību darba un audzināšānas jomā

Jeļena Fedosejeva

« atpakaļ