Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Notikuši pasākumi, lai iepazītu prakse.lv iespējas

28.02.2022
 

Prakse.lv vieta, kur sākas Tava karjera – tā par portālu raksta tā veidotāji. Prakse.lv ir portāls, kurā var iepazīt studiju, prakses, darba iespējas un pieteikt dalību dažādos pasākumos, kuri ved tuvāk izvēlētajai profesijai.

22. februārī Daugavpils būvniecības tehnikuma pedagogiem un darbiniekiem bija iespēja piedalīties Prakse.lv rīkotāja seminārā, kur viņi varēja vairāk uzzināt par prakses un darbavietām dažādu nozaru jaunajiem speciālistiem un paaugstināt informētību par darba tirgu un iespējām.

Semināra laikā tika stāstīts par Prakse.lv iespējām izglītības iestāžu audzēkņiem veiksmīgi atrast prakses vietu, darbu un iegūt kontaktus ar uzņēmumiem, kā arī iepazīstināja ar darba devēju novērtētākajām izglītības iestādēm un studiju programmām.

28. februārī 3. kursa arhitektūras tehniķu un 4. kursa ceļu būvtehniķu programmas izglītojamajiem bija iespēja iepazīt prakse.lv platformu.

Jauniešus mudināja izmantot portāla iespējas un iesaistīties pasākumos, piemēram, „Atvērto durvju diena uzņēmumos”, kurā var iepazīties ar uzņēmumu no darbinieka perspektīvas, iegūt informāciju par vakancēm, uzņēmumu darbu, kā arī parādīt sevi kā jaunu speciālistu un potenciālu darbinieku.

Ļoti noderīgi jauniešiem bija uzzināt par CV un motivācijas vēstules sagatavošanu, kā arī uzzināt kā vislabāk sagatavoties darba intervijai.

Šādi semināri ir vērtīgi ne tikai audzēkņiem, bet arī pedagogiem, karjeras konsultantiem, vecākiem, profesionālo priekšmetu skolotājiem, dodot iespēju paplašināt savas zināšanas, lai sniegtu mērķtiecīgu atbalstu jaunajiem speciālistiem ceļā uz profesiju un pārzinātu profesionālo jomu.

 

Sagatavoja:

Jeļena Viršuta
Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ