Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Noritēja Daugavpils būvniecības tehnikuma Atvērto durvju dienas

08.04.2022
 

No 4. līdz 8. aprīlim Daugavpils būvniecības tehnikumā noritēja Atvērto durvju dienas, kuru laikā tehnikumā viesojās skolēni no Daugavpils un Dagdas pilsētas un tuvākajiem novadiem. Visas pasākuma dienas dalībnieki varēja piedalīties Komunikācijas un karjeras centra un audzēkņu pašpārvaldes vadītajās ekskursijās pa tehnikumu. To laikā bija iespēja apskatīt tehnikuma telpas, teorijas un praktisko nodarbību klases, iepazīt mācību vidi, piedalīties paraugdemonstrējumos, kā arī dzirdēt pieredzes stāstus no tehnikuma audzēkņiem. Katrā nodaļā profesionālās izglītības pedagogi iepazīstināja ar profesijām un deva iespēju katram jaunietim praktiski tās izmēģināt.

4.-8.aprīlī durvis vēra IPĪV „Dagda”, kur bija iespēja iepazīt ēku būvtehniķa, apdares darbu tehniķa, apdares darbu strādnieka un konditora palīga profesijas, kā arī uzzināt vairāk par smago spēkratu mehāniķa, lauksaimniecības mehanizācijas tehniķa un augkopības tehniķa profesijām, kuras var apgūt Višķos.

6. un 7. aprīlī tehnikums atvēra durvis apmeklētājiem Daugavpilī, Jātnieku ielā 87, kur bija iespēja iepazīt profesijas būvniecībā, ceļu būvē, metālapstrādē, mašīnzinībās, arhitektūrā, interjera dizainā, siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijā.

8.aprīlī viesi tika gaidīti Varšavas ielā 23, kur bija iespēja iepazīt metālapstrādes, mašīnbūves un mašīnzinību profesijas. Viesi arī varēja apskatīt smago spēkratu Claas Axion 850 CMATIC (2022), kā arī nofotografēties ar to. Īpašu interesi viesiem izraisīja praktisko nodarbību darbnīcas, kur bija iespēja visu apskatīt, aptaustīt, ieslēgt un pārbaudīt darbībā.

Kopumā, pasākumu laikā tehnikumu Daugavpilī un Dagdā apmeklēja apmēram 250 viesu, kuri bija aktīvi un zinātkāri. Esam pateicīgi viesiem, kas izteikuši vēlmi iepazīties ar tehnikumu un profesijām! Gaidām jūs pie mums jau tehnikuma audzēkņu vidū!

Vienmēr esam atvērti viesiem un atgādinām, ka visu informāciju var atrast mūsu mājaslapā www.dbt.lv un sociālajos tīklos.


Fotogalerija 

Sagatavoja:

Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ