Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus+ mācību prakse Barselonā, Spānijā

12.04.2022
 

 

Martā un aprīlī četras Daugavpils būvniecības tehnikuma IPĪV ”Dagda” topošās pavāres 20 dienas praktizējās restorānos Barselonā, Spānijā, kur Erasmus+ programmas projekta ietvaros mācību prakses laikā ieguva jaunas zināšanas un praktiskās iemaņas savā profesijā.

D3-09 grupas izglītojamās Angelīna Izotova un Sanita Kekere strādāja restorānā “Cera 23”, kurš atrodas Ravas kvartālā Barselonas pilsētas centrā. Restorāns specializējas Vidusjūras ēdienu gatavošanā, tāpēc tā bija interesanta pieredze kalmāru, astoņkāju un mīdiju  tīrīšanā un to pagatavošanā.

Savukārt, izglītojamās no D2-09 grupas Jūlija Bogdanoviča un D4-09 grupas Marija Pļaveniece strādāja restorānā “Gran Viana”. Restorāns specializējas dažādu ēdienu gatavošanā.  Jaunietēm  tika uzticēts gatavot uzkodas, kā arī pasūtījumu ēdienu noformēšanu.

Kopā ar izglītojamajiem uz praksi devās pavadošā persona- Ēdināšanas pakalpojumu nodaļas vadītāja Sarmīte Meļnikova.

Brīvajā laikā projekta dalībnieki apskatīja pilsētas populārākos tūrisma objektus- Svētās Ģimenes baznīcu (Sagrada Familia), Guelja parku (Park Guell), Citadeles parka (Ciutadella Park) ūdenskritumu, akvāriju, zooloģisko dārzu, Gaudi meistardarbus-  Casa Batlo un Casa Mila, Triumfa arku u.c. Brīvdienās kopā ar projekta koordinatori Kornēliju no Portugāles un Erasmus+ dalībniekiem no citām valstīm (Polija, Portugāle, Lietuva) visi devās ekskursijā  apskatīt Barselonu “no augšas”- panorāmas skatu uz pilsētu no Spānijas pilsoņu kara bunkuriem, kur tika uzstādīti pretgaisa aizsardzības ieroči. Tika apskatīts arī Monjuic militārais cietoksnis un Katalonijas nacionālais un mākslas muzejs.

Atsauksmes no topošajām pavārēm:

Marija:
“Projekta ietvaros bija lieliska iespēja stažēties  praksē Barselonā. Atbraucot uz Barselonu, es sajutu neparastu atmosfēru, jo tiešām šī vieta ir ļoti aizraujoša. Es strādāju restorānā „Gran Viana”. Man ļoti patika kolektīvs, jo viņi tik tiešām man daudz ko iemācīja un palīdzēja. Ārpus prakses brīvajā laikā mēs devāmies ekskursijās. Es lepojos ar to, ka man bija tāda pieredze un es pateicos projekta vadītajiem par šo iespēju.”

Sanita:
“Erasmus+ prakse ir ne tikai iespēja iegūt jaunas zināšanas un iemaņas, tā ir lieliska iespēja atklāt citu pasauli, piepildīt sapņus un kļūt patstāvīgam it visā!
Esmu priecīga, ka man bija tāda iespēja. Tā ir neaizmirstama pieredze, jaunas emocijas un atmiņas. Mana Erasmus+ prakse Spānijā bija drosmīgs solis, bet tas bija tā vērts! 20 dienas pavadīt valstī ar bagātu vēsturi, kultūru, krāšņu dabu fantastisku cilvēku vidū...” 

Jūlija:
“Es strādāju restorānā “Gran Viana”. Personāls bija ļoti laipns un jauks, viņi mums palīdzēja kā var, tur strādāja tik pozitīvi cilvēki, man ļoti patika mans kolektīvs. Mēs palīdzējām pavāriem ar pasūtījumiem, gatavojām sagataves nākamajām dienām.
Bija ļoti interesanti. Trīs nedēļas pagāja ļoti ātri. Liels paldies par tādu iespēju!”

Angelīna:
“ Es pirmo reizi lidoju ar lidmašīnu, no  putna lidojuma pasaule izskatās citādāka. Bija daudz dažādu iespaidu.  Pirmo reizi biju Barselonas restorānā un pagaršoju Spānijas nacionālo ēdienu paelju (Paella). Pirmā nedēļā bija lietaina un vējaina, bet  otrajā nedēļā jau kļuva siltāk.  Man ļoti patika staigāt pa Citadeles parku, jo tur bija ļoti skaisti un aizraujoši.  Darba laikā kopā ar Sanitu iemācījāmies tīrīt garneles un kalmārus. Mums deva arī  iespēju gatavot pasūtījumus viesiem. Ar kolektīvu mēs ļoti sadraudzējāmies. Paldies par iespēju aizbraukt, iepazīt citu kultūru, cilvēkus, uzlabot savas prasmes izvēlētajā specialitātē. Noteikti iesaku doties Erasmus+ praksē arī citiem.”

Mācību mobilitāti organizēja tehnikuma sadarbības partneris - EPD (European Projects Development Unipessoal Lda) Portugālē. Mācību praksi ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma.

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
projekti@dbt.lv

 
« atpakaļ