Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Ekopadomes īstenotās aktivitātes martā un aprīlī

26.04.2022
 

Ekopadome turpina īstenot Latvijas Ekoskolas programmas sertifikāta (1.-2. līmeņa) iegūšanai rīcības plānā iekļautās aktivitātes.

Paveiktie darbi martā un aprīlī:

Pasaule sastāv no aptuveni 70% ūdens, bet tikai 1% no visiem ūdeņiem ir saldūdens jeb cilvēkiem izmantojamais. Tādēļ ir būtiski nodrošināt kvalitatīvu ūdens resursu apsaimniekošanu. Pasaules starptautiskās ūdens dienas ietvaros 22.martā AM-11.grupa kopā ar skolotāju Margaritu Grigorjevu diskutēja par pasākumiem, kas būtu veicami globālās ūdens krīzes pārvarēšanai.

Ar saukli “Veidosim mūsu nākotni!” Pasaules Dabas fonds aicināja pievienoties vērienīgākajai vides akcijai pasaulē “Zemes stunda”, kas norisinājās 26. martā, plkst. 20.30. Izslēdzot gaismu uz vienu stundu, ikviens simboliski apliecināja savu solidaritāti ar miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Nordplus programmas projekta „Uzņēmējdarbības prasmes izglītojamo nodarbinātības veicināšanai” ietvaros laikā no 21.-27.martam mācību mobilitātē uz Olustveres pakalpojumu un lauku ekonomikas tehnikumu devās mūsu tehnikuma 6 skolotāji, lai iepazītos ar  labās prakses pieredzi- kā skolas dārzā   izaudzētā bioloģiskā lauksaimniecības produkcija tiek pārstrāda un izmantota pašu vajadzībām.

13.aprīlī Ēdināšanas pakalpojumu nodaļas vadītāja Sarmīte Meļnikova dienesta viesnīcas audzēkņiem vadīja meistarklasi par veselīga ēdiena pagatavošanu.

22.aprīlī- Starptautiskās Zemes dienas ietvaros, 1-36.grupas audzēkņi kopā ar skolotāju Margaritu Grigorjevu kopīgi noskatījās franču fotogrāfa Janna Artisa-Bertrāna dokumentālo filmu “Zeme- mūsu mājas” un diskutēja par ikdienas ieradumiem un to ietekmi uz apkārtējo vidi.

25.aprīlī tehnikumā viesojās Zinātkāres centra ZINOO Daugavpilī pārstāvji, kuri  vadīja radošo darbnīcu par ķermeņa skrubju izveidošanu no dabīgiem materiāliem,veidojot tos uz sāls, cukura un medus bāzes.

Aprīļā mēneša noslēgumā tehnikuma audzēkņi aktīvi iesaistījās uzkopšanas darbos Lielās talkas ietvaros.

Sekosim līdzi gada tēmas “Veselīgs dzīvesveids” turpmākajām aktivitātēm!

Fotogalerija

Sagatavoja:

Ariana Gribuste
Izglītojamo pašpārvaldes prezidente, Ekopadomes locekle

« atpakaļ