Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Saeimas Latgales apakškomisijas apmeklē DBT

22.04.2022
 

Piektdien, 22. aprīlī  notika Latvijas Republikas Saeimas Latgales apakškomisijas izbraukuma sēde. Sēdes laikā tika apmeklēts Daugavpils būvniecības tehnikums Daugavpilī, kā arī izglītības programmu īstenošanas vietās Višķos un Dagdā.

Direktore Ināra Ostrovska un vietniece attīstības un inovāciju jomā Oksana Soročina iepazīstināja ar mācību iestādes darbību, īstenotajiem projektiem, kā arī nākotnes attīstības plāniem jaunu profesiju izveidē atbilstoši darba tirgus pieprasījumam.

Īpašs uzsvars tika likts uz mācību iestādes vērienīgajiem attīstības plāniem Augšdaugavas novada esošajā Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītības programmas īstenošanas vietā "Višķi", kurā iecerēts attīstīt modernu lauksaimniecības izglītības centru Latgalē.

“Višķu” teritorijā tiek plānots izveidot Lauksaimniecības un industriālās tehnikas poligonu, kas, kā atzīmē V. Aizbalts, atspoguļos trīspusējās sadarbības modeli – novads, izglītības iestāde, nozare. Tāpat arī plānots izveidot Lauksaimniecības un industriālās tehnikas diagnostikas apkopes un demonstrācijas mācību darbnīcu un Lauksaimniecības un industriālās tehnikas vaļējo poligonu.

Fotogalerija 

Sagatavoja:

Ņikita Aleksejevs

DBT Sabiedrisko attiecību speciālists

« atpakaļ