Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pirmo kursu ekskursija Latgalē

05.05.2022
 

5.maijā 1-03 un 1-02T grupu audzēkņi, kopā ar skolotājiem Natāliju Andrejevu, Ilonu Kuņicku un Nataļju Golubevu programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros apmeklēja Lūznavas muzeju, kur audzēkņiem bija dota iespēja izgatavot bišu vaskadrānu un pastaigāties pa Lūznavas muižu un parku. Bišu vaska drānu izgatavošanas darbnīcā audzēkņiem bija iespēja pagatavot pašiem savu, vairakkārt lietojamu un mazgājamu, bišu vaskadrānu, kuru viņi varēja ne tikai paņemt līdzi kā piemiņu, bet arī turpmāk ikdienā izmantot ēdienu uzglabāšanā.

Ekskursijas ietvaros audzēkņi apmeklēja arī Kristus karaļa kalnu, kurš atrodas netālu no Aglonas bazilikas. Bija dota iespēja pastaigāties lieliskajā vietā, kur kalna teritorijā ir izveidots skaists skulptūru parks, kurā atainoti notikumi, kas saskaņā ar Bībeles notikumiem līdz pat mūsdienām. Šobrīd tur uzstādītas vairāk kā 220 dažādas skulptūras un to kompozīcijas. Tika apmeklēta arī Aglonas Vissvētākās Jaunavas debesīs uzņemšanas Romas katoļu bazilika.

Visbeidzot pirmkursnieki apmeklēja Aglonas maizes muzeju, kur saimniece Vija Kudiņa, ar lielu darba mīlestību, uzticību visam latviskajam, ar vēlmi ieaudzināt cieņu pret savas zemes vēsturi, stāstīja par maizi kopumā, par maizes tapšanas procesu. Audzēkņi un skolotāji pagaršoja maizīti ar medu un tēju, kā arī iemēģināja roku tās cepšanā.

Fotogalerija

Sagatavoja: skolotāja Natālija Andrejeva
« atpakaļ