Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

"Dari un mācies – viss tikai sācies!"

09.05.2022
 
Latvijas Darba devēju konfederācija jau ceturto gadu organizēja apbalvošanas ceremoniju "Dari un mācies – viss tikai sācies!", kurā paldies tiek teikts uzņēmumiem, kas ir bijuši ļoti atsaucīgi un īsteno darba vidē balstītas mācības un mācību prakses, dodot iespēju profesionālo skolu audzēkņiem praktizēties reālā uzņēmuma vidē, kura šogad notika 02.05.2022. Rīgas Motormuzejā. Daugavpils būvniecības tehnikums ik gadu piedalās apbalvošanas ceremonijā, lai atbalstītu uzņēmumus, kas ir labākie prakses īstenotāji Latgales reģionā, kā arī, lai stiprinātu sadarbību ar LDDK pārstāvjiem, sadarbības partneriem, citām izglītības iestādēm par nākotnes jautājumiem, jauninājumiem īstenojot praksi.
 
Apbalvošana notika divās nominācijās:
1) Labākie prakšu uzņēmumi 2021.gadā;
2) Labākie darba vidē balstītu mācību uzņēmumi 2021.gadā.
 
Nominanti un balvas saņēmēji Latgales reģionā kategorijā "Labākie prakšu uzņēmumi 2021.gadā":SIA "VANPRO", SIA "DEFASS-D" , SIA "LDZ CARGO" Daugavpils reģionālā centra lokomotīvju ekspluatācijas nodaļa, SIA "REM PRO", SIA "Info Dispacher".
 
Nominanti un balvas saņēmēji Latgales reģionā kategorijā "Labākais darba vidē balstītu mācību uzņēmums 2021.gadā": SIA "LENOKA", SIA "MAG Energy D", SIA "KMK Auto", SIA "Dvinska Plus", SIA "IV PLUS", SIA "Autostils D".
 
ESF projekta "Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos" (Nr. 8.5.1.0/16/I/001) ietvaros tiek organizētas darba vidē balstītas mācības uzņēmumos. Lai darba vidē balstītas mācības varētu īstenot, uzņēmumiem ir savi darbinieki, kuri uzņēmumā darbojas ar audzēkņiem un māca viņiem prasmes. Šiem meistariem ir jābūt ar pedagoģisko izglītību.
 
Uzņēmumi darba vidē balstītu mācību laikā audzēknim maksā stipendiju vai arī jau mācību laikā slēdz ar audzēkni darba līgumu. Kā arī darba vidē balstītu mācību laikā uzņēmumi veic audzēkņu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu. Tas ir tas, par ko Latvijas Darba devēju konfederācijas vēlas pateikties, jo visi šie darbi uzņēmumam jānodrošina papildus tai atbildībai, kuru viņi uzņemas par audzēkni, kas nonāk darba vidē balstītās mācībās uzņēmumā.
 
Latvijas Darba devēju konfederācija augsti novērtē CSDD kā Latvijas Darba devēju konfederācijas biedru. Šis pasākums atbalsta CSDD iniciatīvas – aicināt nebraukt alkohola reibumā un ievērot ceļus satiksmes noteikumus!
 
Uz tikšanos nākamgad "Dari un mācies – viss tikai sācies!" apbalvošanas ceremonijā par 2022. gadā īstenotajām mācību praksēm un darba vidē balstītajām mācībām!

 
 
Fotogrāfijas un informācija LDDK
Sagatavoja: Mācību daļa
« atpakaļ