Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītojamie kārtoja Eiropas eksāmenu

10.05.2022
 
Maijā visā Eiropā un Latvijā plaši tiek atzīmēta Eiropas diena, stiprinot zināšanas un izpratni par Eiropas vērtībām, kultūru dažādību un iespējām. Tā ir diena, kad eiropieši svin mieru, Eiropas kultūru dažādību un solidaritāti - spēju būt vienotiem kā labos, tā ne tik labos laikos.

Visā Latvijā notika virkne pasākumu, kurus organizē Latvijas iedzīvotāji, organizācijas un uzņēmumi, apzinoties savu līdzdalību Eiropas un Latvijas tagadnes un nākotnes veidošanā. Jau astoto gadu pēc kārtas Latvijā bija iespēja kārtot Eiropas eksāmenu. “Eiropas eksāmens” ir tiešsaistes tests, kurā, atzīmējot Eiropas dienu, Eiropas Komisija aicina piedalīties Latvijas iedzīvotājiem. “Eiropas eksāmens” ir izzinošs un atraktīvs veids, kā pārbaudīt un paplašināt savas zināšanas par Eiropas Savienību. Šogad 38 239 dalībnieki nokārtojuši “Eiropas eksāmenu”, kas ir rekordliels dalībnieku skaits.

Šogad Eiropas eksāmens Latvijā  notika 7., 8. un 9. maijā tīmekļa vietnē www.esmaja.lv . Eksāmens notika pirmo reizi arī ukraiņu valodā ar mērķi, paplašināt ukraiņu redzesloku par Eiropā notiekošajiem procesiem un iespējām. Arī Daugavpils būvniecības tehnikuma 2.-3. kursu izglītojamie aktīvi piedalījās Eiropas eksāmena kārtošanā. Piedaloties šajā eksāmenā viņiem bija iespēja pārbaudīt savas iegūtās zināšanas ekonomikas nodarbībās, kā arī paplašināt savu redzesloku gatavojoties šim eksāmenam.

Sagatavoja:
Ekonomikas skolotāja I.Kuņicka

« atpakaļ