Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Vēstures nedēļa Daugavpils būvniecības tehnikumā

13.05.2022
 
Daugavpils būvniecības tehnikumā no 09.05.-13.05.2022. notika vēstures nedēļa. Nodrošinot mācību procesu uz kompetenču izglītību, arī vēstures nedēļas galvenie mērķi bija, izmantojot kritisko domāšanu, formulēt vēstures notikumu ietekmi uz Latviju, raksturot attiecību, vēsturisko notikumu daudzveidību Eiropā. Vēstures nedēļas pasākumos aktīvi piedalījās visi tehnikuma 1. - 3.kursu izglītojamie.

Vēstures nedēļas ietvaros izglītojamie piedalījās dažādos pasākumos viktorīnā “Eiropas diena”, kura bija pieejama visas nedēļas garumā, spēlē “Latvijas vēstures mirkļi”. Šīs nedēļas ietvaros pedagogi N.Leončuka, Ā.Šumeiko un pedagogs karjeras konsultants D.Maļinovska novadīja integrēto stundu “Runātprasme karjeras izveidošanā”.

Ļoti aktīvi izglītojamie piedalījās vēstures nedēļas pasākumos, taču kā aktīvākos “Eiropas diena” viktorīnas dalībniekus var atzīmēt:

1.vieta D.Pastaru (2-02.gr.),
2.vieta A.Aleksejevu (2-02.gr.),
3.vieta D.Zariņu (1-36 gr.),
atzinība Ž.Fjodorovam (2-02.gr.).

Spēle “Latvijas vēstures mirkļi” aizrāva dalībniekus ar vēstures mirkļu notikumiem, kurus bija jāatpazīst, jāanalizē, jāskaidro vēstures situācijas, tās jāsarindo hronoloģiski. Šajā spēlē 1.vietā ierindojās 2-35 gr. izglītojamie – A.Labonarskis un V.Volkovs, 2.vietā – 1-36.gr. izglītojamie – G.Latkovskis, M.Pavlovskis, 3.vietā – 2-03.gr. izglītojamās J.Laskina un K.Mališeva.

Liels paldies vēstures MK pedagogiem O.Ragelei, N.Leončukai un izglītojamajiem, kuri piedalījās vēstures nedēļas pasākumos, jo katrs no mums ir vēstures sastāvdaļa dzimtas, skolas, pilsētas, reģiona, kā arī valsts un pasaules mērogā. Nezinot vēsturi, notikumus, nevar veidot arī nākotni.

Fotogalerija


Rakstu sagatavoja Sociālo zinību un kultūrizglītības MK vadītāja Ilona Kuņicka
« atpakaļ