Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pārbaudīja publiskās uzstāšanās spējas

26.05.2022
 

26. maijā  Daugavpils būvniecības tehnikumā jau sesto reizi pēc kārtas tika rīkots oratoru konkurss, šogad ar nosaukumu "Dzīvosim zaļi, ilgtspējīgi!". Konkursa mērķis bija ne tikai pilnveidot audzēkņu prasmi publiski uzstāties, bet arī veicināt jauniešu interesi par eko - tēmas aktualitāti šodien. Likt aizdomāties par stereotipiem, kas ir un kas nav videi un veselībai draudzīgi. Lai jaunieši atrod tieši sev piemērotus veidus, kā uzlabot savu, citu cilvēku un citu dzīvu radību dzīvi, saglabājot mūsu Planētu laimīgu un ilgtspējīgu!

Par oratoriem mēs saucam cilvēkus ar ļoti labām runātāja dotībām un izkoptu runas mākslu, kuri uzstājas plašās sanāksmēs, sapulcēs un pasākumos. Mēdz teikt, ka par oratoru nepiedzimst, par oratoru kļūst. Teicamas publiskās runas iemaņas prasa daudz darba un pacietības. Konkursā piedalījās izglītojamie:

Marika Stagoršne (1-04) “Pieci galvenie zaļā dzīvesveida principi”,

Normunds Kaļinka (LMT-31) “Pārtika. Gaļa. Ietekme uz apkārtējo vidi”,

Vladislavs Šajevskis (2-23) “Ģenētiski modificēta pārtika”,

Daniels Zariņš (1-36) “Veselīgā pārtika”,

Solvita Saratova (1-04) “Autotransports un ilgtspējība”,

Sergejs Krasovskis (2-23) “Datoru ilgtspējīgā izmantošana”.

Konkursa žūrija vērtēja runas satura uzbūvi un oriģinalitāti, runātāja pārliecību un aizrautību, prasmi pārliecināt klausītājus, prasmi uzturēt kontaktu ar auditoriju, ka arī neverbālos izteiksmes līdzekļus un citus aspektus.

Konkursu organizēja un žūrijas komisijā piedalījās latviešu valodas skolotājas Aļona Ņikitina, Ārija Šumeiko, Gunta Šukurova un bibliotekāre Jeļena Sokolova, vērtēšanā piedalījās valodu un literatūras mācību jomas metodiskās komisijas vadītāja Natālija Nagle.

Pasākuma laikā  pārliecinoši uzstājās trīs jaunieši, kuri arī saņēma pārsteiguma balvas:

1.vieta – Marika Stagoršne  (grupa 1-04)
2.vieta – Normunds Kaļinka (grupa LMT-31)
3.vieta – Sergejs Krasovskis (grupa 2-23)

Aicinām arī turpmāk jauniešus būt aktīviem un iesaistīties pasākumos, jo iegūtās zināšanas un pieredze noteikti noderēs turpmākajās dzīves gaitās!

 

Informāciju sagatavoja Valodu un literatūras mācību jomas metodiskās komisijas vadītāja Natālija Nagle 

« atpakaļ