Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Mācību ekskursija uz SIA “Amazone” un SIA “Intrac Latvija”

16.06.2022
 

7. jūnijā programmas “Smago spēkratu mehāniķis” grupai 1-36  bija iespēja piedalīties mācību ekskursijā uz SIA “Amazone” Jēkabpilī un SIA “Intrac Latvija” Rīgā. Ekskursijas laikā izglītojamajiem bija iespēja iepazīt uzņēmumu darba vidi, apskatīt darba telpas, aprīkojumu un tehniku. Uzņēmumu pārstāvji stāstīja par prakses iespējām un karjeras veidošanas iespējām uzņēmumos.

SIA “Amazone” uzņēmums nodarbojas augsnes apstrādes, lopbarības sagatavošanas, kartupeļu stādīšanas un ražas novākšanas tehnikas oficiālo importu, tirdzniecību un servisu  Latvijā. Kā arī uzņēmums nodarbojas ar tehnikas rezerves detaļu tirdzniecību. Uzņēmumam ir četras filiāles – Latgalē, Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē. Lai veiktu kvalitatīvus un steidzamus tehnikas remontdarbus lauku apstākļos, uzņēmuma rīcībā ir mobilas automašīnas, kuras ir aprīkotas ar visiem nepieciešamajiem instrumentiem un aprīkojumu. Ekskursijas laikā izglītojamajiem tika demonstrēta tehnika, stāstīts par nepieciešamajām prasmēm un zināšanām šīs tehnikas remontdarbu veikšanai, kā arī atzīmēja, ka uzņēmumā ir iespēja iziet praksi un saņemt labu pieredzi darbā ar smago tehniku.

Šajā mācību gada laikā Daugavpils būvniecības tehnikums noslēdza sadarbības līgumu ar SIA “Intrac Latvija” , tāpēc tehnikuma izglītojamajiem bija vērtīgi doties mācību ekskursijā un apskatīt uzņēmumu. SIA “Intrac Latvija” savu darbību uzsāka ar meža tehnikas tirdzniecību, bet šobrīd nodarbojas  ar industriālās, lauksaimniecības un meža tehnikas tirdzniecību, pēcpārdošanu un apkalpošanu. Izglītojamajiem bija iespēja iejusties meža tehnikas operatora lomā un pamēģināt zāģēt kokus uz simulātora. Kā arī izglītojamajiem tika doti daudz vērtīgi ieteikumi – iegūt zināšanas plašā darba spektrā un pārzināt visu sistēmu veidus mašīnās, jo ir jāprot atrast problēma un jāspēj to izlabot, ir jāpārzin mehatronika, jo tā tiek izmantota tehnikā arvien biežāk. Ir jāapgūst ne konkrētu nozaru transportlīdzekļu iekšējo uzbūvi, bet ir jāizprot to kopējo iekšējo darbības principu, ir jāapgūst angļu valoda gan tehniskas dokumentācijas lasīšanai, gan komunikācijai ar ārzemju kolēģiem un sadarbības partneriem. Jaunajiem darbiniekiem uzņēmumā  ir paredzētas apmācības, kurās speciālistus māca apkalpot konkrētus ražotāja zīmolus un apmāca veikt darbus uzņēmumā. Ekskursijas laikā uzņēmuma pārstāvis pastāstīja par karjeras iespējām uzņēmumā, viņš atzīmēja, ka darbiniekiem ir dabīga profesijas evolūcija, kad no atslēdznieka darbinieks, paaugstinot savu kvalifikāciju, var kļūt par mehāniķi (inženieri). Kā arī tika stāstīts par prakses iespējām uzņēmumā.

Kopumā izglītojamajiem bija iespēja uzdot visus interesējušos jautājumus, apskatīt tehniku un uzņēmumu darba vidi.

Pateicība uzņēmumiem par iespēju apskatīt uzņēmumus, kas ir ļoti noderīgi un saistoši topošajiem jauniem speciālistiem!

Fotogalerija

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Darja Maļinovska

« atpakaļ