Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus+ mācību prakse Arhitektūrā un dizainā Vācijā

20.06.2022
 

Erasmus+ programmas ietvaros 8 izglītojamie no Arhitektūras un dizaina nodaļas praktizējās Škeidicā, Vācijā. Mācību prakses laikā no 1. jūnija līdz 20. jūnijam bija iespēja attīstīt savas praktiskās iemaņas apgūstamajā specialitātē.

Izglītojamie izgāja praksi VITALIS Betreuungsgesellschaft für Modellprojekte, Gut Wehlitz ar mērķi apgūt praktiskas zināšanas dizaina jomā. Prakses laikā dalībnieki apvienoja teorētiskās zināšanas, kas iegūtas skolā ar starptautisku praktiskā darba pieredzi dažādās profesionālajās jomās. Papildus praktiskajai darba pieredzei projekts bija vērsts uz neformālo mācīšanos, sociālo prasmju attīstību.

Prakses sākumā dalībnieki tika iepazīstināti ar VITALIS pieeju mācībām, dienas grafiku un Gut Wehlitz uzturēšanās nosacījumiem. Darbnīcās topošie arhitektūras tehniķi un dizaineri veidoja rasējumus AutoCAD programmā, izstrādāja mājas projektu SketchUp platformā, nodarbojās ar interjera un ainavu projektēšanu. AutoCAD un SketchUp projekts bija paredzētas arhitektūras, dizaina un inženierzinātņu praktikantiem, lai palīdzētu attīstīt padziļinātu izpratni par 2D un 3D dizainu vizualizāciju, prezentēšanu un renderēšanu. Tas atbalsta projektēšanas un īstenošanas procesu, lai ideju pārvērstu prototipā vai modelī, ko citi pēc tam var saprast un ar kuru var strādāt.   

Prakses galvenās fokusa jomas bija sekojošas -  tehnisko rasējumu, tabulu un vienkāršu skiču lasīšana, darbs ar tehnisko dokumentāciju un normatīvajiem dokumentiem, CAD tehnoloģiju pamati un to pielietošana praksē. Praktikantiem sadarbojieties ar citiem, bija jānosaka termiņi un budžeti, kā arī jārisina radušās problēmas. Tika attīstīta spēja analizēt datus un piedāvāt radošus risinājumus.

Kopā ar izglītojamajiem uz praksi devās pavadošās personas: angļu valodas skolotāja Nataļja Golubeva un profesionālās izglītības skolotaja Jeļena Trofimova.

Brīvajā laikā projekta dalībnieki iepazinās ar Leipcigas populārākajiem tūrisma objektiem – Altes Rathaus, Thomasskirche, Nikolaikirche, Baha un Gētes pieminekli. Leipcigas vēstures un kultūras izzināšanai tika apmeklēti dažnedažādi mākslas muzeji - Grassi muzejs, Ēģiptes mākslas muzejs, Nāciju cīņas piemineklis, Federālā administratīvā tiesa, Augusta laukums. Bija arī lieliska iespēja apmeklēt Drēzdeni un tās kulturālo mantojumu - Cvingers pili baroka stilā, Veco meistaru galeriju ar Rafaela, Ticiāna, Rembranta šedevriem.

Paldies partneriem no Vācijas VITALIS par silto uzņemšanu. Profesionālajā, lingvistiskajā un sociālajā procesā iegūtās kompetences uzlabos praktikantu nodarbinātību vietējā un starptautiskajos darba tirgos.

  
  
  



Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ