Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Daugavpils būvniecības tehnikuma 2021./2022.m.g. izlaidumi

30.06.2022
 

29. un 30. jūnijā Daugavpils būvniecības tehnikumā norisinājās 2021./2022. mācību gada izlaidums, kopā kvalifikāciju Daugavpilī izsniedzot 125 jaunajiem profesionāļiem.

Diplomu par profesionālās vidējās izglītības iegūšanu pēc 4 gadu mācīšanās, praktisko iemaņu un prasmju apguves, ieguva 75 absolventi. Latvija ieguva jaunus speciālistus darba tirgū – autodiagnostiķus, apdares darbu tehniķus, ceļu būvtehniķus, interjera noformētājus un arhitektūras tehniķus.

Īpaši tika sumināti absolventi, kuri ieguvuši  labas un izcilas atzīmes, izcīnījuši godalgotas vietas valsts, novada un pilsētas mēroga konkursos, aktīvi piedalījušies tehnikuma dzīve, veidojuši atpazīstamu tehnikuma tēlu. Direktore Ināra Ostrovska labākajiem absolventiem pasniedza Valsts Finanšu ministrijas, Ministru prezidenta, Daugavpils pilsētas Domes pateicības rakstus!

Pateicības rakstu Simtgades izcilniekam un Finanšu ministrijas Simtgades stipendiju 500 eiro apmērā saņēma kvalifikācijas “Arhitektūras tehniķis” absolvente Ksenija Majakova. Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa Pateicības rakstu par izciliem un teicamiem mācību sasniegumiem tika pasniegts kvalifikācijas “Apdares darbu tehniķis” absolventam Edgaram Ceplim.

Daugavpils Pilsētas domes Goda rakstu par ļoti labām, teicamām un izcilām sekmēm, absolvējot izglītības iestādi, un atbildīgu pieeju mācību procesam saņēma jaunie apdares darbu tehniķi Artjoms Bakins, Vladimirs Krasovskis un inženiersistēmu būvtehniķi - Alekss Ēriks Upītis un Anna Marija Ščeglova.

Pēc viena un divu gadu ilgām mācībām tehnikumā profesionālo izglītību ieguva 50 pieaugušo izglītības grupu absolventi iegūstot kvalifikācijas Lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu aktīvās gāzes vidē, Lokmetinātāji metināšanā ar volframa elektrodu inertās gāzes vidē un interjera dizaina asistents.

Teikt ceļa vārdus absolventiem bija ieradušies tehnikumam nozīmīgi cilvēki - Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš, kurš vēlēja likt lietā iegūtās zināšanas un prasmes un atbalstīt ar savu profesionalitāti darba tirgu.

Šis bija pēdējais tehnikuma izlaidums kā Daugavpils būvniecības tehnikumam, jo jau ar pirmo septembri tas būs Latgales Industriālais tehnikums, tāds lēmums tika pieņemts 2022.gada 21.jūnija Ministru kabineta sēdē.

Tehnikums vairs nav tikai izteikts Būvniecības nozares pārstāvis, tas šobrīd ir kļuvis par profesionālās izglītības kompetences centru, kas Latgales reģionā kalpo par vienotu septiņu industriju profesionālās izglītības ieguves platformu gan Daugavpils pilsētā, gan Latgales reģiona novados - Ludzā, Višķos, Dagdā.

Tehnikums ir tendēts attīstīt un stiprināt profesionālās izglītības platformu tieši Latgales reģionā, līdz ar to nosaukuma maiņa ir likumsakarīga.


Fotogalerija - 2022.06.29

Fotogalerija - 2022.06.30

Sagatavoja: Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ