Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Jaunais mācību gads ir sācies!

01.09.2022
 

Pulcējoties Zinību dienā, tika atzīmēts ne vien jauna mācību gada sākums, bet arī jauna posma sākums tehnikumam. No 1. septembra mācību iestāde iegūst jaunu, vērienīgu nosaukumu „Latgales industriālais tehnikums.”

Direktore Ināra Ostrovska savā svētku uzrunā izcēla tehnikuma izaugsmi aptverot septiņas industrijas Latgales reģionā, sveicināja katru kurš ir pievienojies šim lielajam tehnikuma kolektīvam. Uzrunājot audzēkņus direktore vēlēja mērķtiecību un izturību, lai sapnis un vēlme iegūt profesiju īstenojas neskatoties uz grūtībām un izaicinājumiem, kuri ir priekšā. „Mācības tehnikumā nav vieglākais ceļš, iegūt vidusskolas izglītību un kvalifikāciju prasa pūles un gribasspēku, bet šis mācību laiks ir aizraujošs un interesants, jo tajā ir iespēja iepazīt un apgūt profesiju, kura pavadīs visu dzīvi.  Jūs gaida priekšā ceļojumi un atklājumi, aktīvs un īsts studenta mācību process un darbs! Lai izdodas!” vēlēja direktore.

Tehnikuma izglītojamos, pedagogus un darbiniekus sveikt Zinību dienā bija ieradies Daugavpils pilsētas domes deputāts, tehnikuma konventa priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, kurš savā uzrunā vēlēja panākumus un izturību jaunā mācību gadā.

Kopā ar Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes prāvestu, teoloģijas doktoru Andri Ševelu un Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Daugavpils - Rēzeknes diecēzes sekretāra pienākumu izpildītāju tēvu Aleksandru Lizonu tika pārdomātas vērtības, kuras šajā jaunajā mācību cēlienā izvirzīt kā prioritātes, kā būt labam cilvēkam dzīvojot līdzās citiem un ieturēts īss svētbrīdis.

Pasākumu ar skanīgiem muzikālajiem sveicieniem papildināja tehnikuma ansamblis „Celtnieks” un pārsteigumu bija sagatavojuši tehnikuma profesionālie draugi, lietpratēji, sava amata meistari - būvfirma “Lagron”, iepriecinot svētku dalībniekus ar celtniecības tehnikas parādi.

Pasākuma vadītāji, pašpārvaldes priekšsēdētāja Ariana Gribuste un sporta organizators Juris Ozols, velēja: „Lai jaunais mācību gads nāk ar jauniem pārsteigumiem, idejām, labiem darbiem, iedvesmas pilniem izaicinājumiem!

Neierūsēt, smieties, priecāties, pārdzīvot, līdzi just, mācīties, atklāt, radīt, brīnīties, zināt, novērtēt, dzīvot un vienmēr būt jaunam! Veiksmīgu visa apgūtā ieviešanu praksē!”

Lai mums izdodas!

Fotogalerija

Sagatavoja:

Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ