Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Svētki tiem, kuri raksta, lasa un mīl dzeju

21.09.2022
 
Ik septembri Latgales industriālā tehnikuma kultūras dzīves kalendāru spilgti iekrāso Dzejas dienas,  piedāvājot tikšanos dzejā gan ar atzinību, popularitāti un lasītāju mīlestību iemantojušiem autoriem, gan jaunākajiem dzejniekiem, kuru dzeja savu lasītāju vēl tikai meklē. Arī šogad Dzejas dienu pasākumos mūsu tehnikuma bibliotekāre, skolotāji un audzēkņi runāja par dzeju un dzejniekiem, lasīja un apsprieda dzeju.

Dzejas dienu ietvaros notika viktorīna par J.Raiņa un Aspazijas dzīvi un daiļradi, kura jau ir kļuvusi par mūsu tehnikuma tradīciju, iepazīstoties ar 1.kursa audzēkņiem. Viktorīnu rīkoja latviešu valodas skolotājas Natālija Nagle, Aļona Ņikitina un bibliotekāre Jeļena Sokolova. Audzēkņi pārbaudīja savas zināšanas un atklāja daudzus jaunus faktus. Viktorīnā piedalījās 110 audzēkņi.

21. septembrī bibliotēkā notika "Literārās kafejnīcas" un "Bibliotekāro pēcpusdienu" sezonas atklāšana. Dzejniece Nataļja Leončuka lasīja savu dzeju un pauda savus uzskatus par citu dzejnieku daiļradi, gan stāstīja par radīšanas procesu - no idejas līdz rakstītam vārdam uz papīra, atbildot uz klātesošo jautājumiem. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja piedalīties diskusijā par sirsnību un atklātību dzejā. Pirmajā tikšanās reizē pie tējas galda tika runāts par autordarbiem, lasīta citu autoru iemīļota dzeja.

Latviešu valodas un literatūras skolotāja Ārija Šumeiko atzīmēja, ka šādas tikšanās motivē ne tikai literatūras stundās runāt par jaunākajām tendencēm latviešu un latgaliešu dzejā, bet arī ikvienam audzēknim pašam ielūkoties kādā dzejas grāmatā. 

Mums ir liels prieks atrast literārās “pērles” tehnikuma audzēkņu un darbinieku vidū. Tuvākajā laikā LIT mājas lapas sadaļā “Tehnikuma audzēkņu un pedagogu literāro darbu virtuālā izstāde” tiks publicēti jauni darbi.

Dzejas dienu grāmatu izstāde veltīta dzejniekiem - populārajiem un atpazīstamajiem, jaunajiem un vēl neiepazītajiem.

Mēs meklējam talantus! Gaidām jūsu sacerējumus bibliotēkā!

Informāciju sagatavoja:
bibliotekāre Jelena Sokolova un
vispārējās vidējās izglītības skolotāja Natālija Nagle
« atpakaļ