Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Arhirektūras diena

07.10.2022
 
7.oktobrī Latgales industriāla tehnikuma programmas Arhitektūra 2. un 4. kursa audzēkņiem bija iespēja apmeklēt Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola” Pasaules arhitektūras dienas ietvaros. Šīs mācību ekskursijas mērķis bija parādīt skolas jauno telpu, tās arhitektūras risinājumus, funkcionalitāti un dizainu, jo 2021.gadā Saules skola ieguva Latvijas Būvniecības gada balvas 2. vietu nominācijā „JAUNA SABIEDRISKĀ ĒKA”.

Ekskursijas norisi īstenoja Saules skolas direktore Inguna Kokina un direktora vietniece un Arhitektūras tehniķu profesionālās izglītības skolotāja Olga Krumpāne. Audzēkņiem bija iespēja apskatīt visas jaunas telpas, ar papildus izskaidrojumu par projektēšanas un darba procesu. Katra telpa ir projektēta tā, lai tā būtu daudzfunkcionāla un ērta darbam un studijām. Kā atzina Saules skolas direktore Ingūna Kokina: “Saules skolas projektā vēlējāmies ne tikai iegūt skolai nepieciešamās papildus mācību telpas, bet arī kvalitatīvi uzlabot apbūvi Saules un Daugavas ielu krustojumā, radot funkcionāli pamatotu, arhitektoniski izteiksmīgu un vēsturiskai pilsētvidei atbilstošu būvapjomu.”

Ekskursijas laikā skolēni nebeidza fotografēt Skolas dizainu un dažāda veida idejas, kuras vēlāk noderēs mācībās un nākotnes darbā.

Saules skolas direktore Ingūna Kokina uzsvēra, ka: “Skolas iedvesmojošā vide ir pamats, lai radoši jaunieši ar prieku apgūtu daudzveidīgas mākslas un dizaina izglītības programmas, kā arī, protams, iegūtu pilnvērtīgu vidējo izglītību. Bērniem ir bērnu mākslas skola, pieaugušajiem - interešu izglītība, radošajai pilnveidei mūža garumā. Radošo industriju apguvei ļoti būtisks ir ietvars, telpa, vide un kārtība. Tieši tāpēc esam īpaši lepni un priecīgi par skaisto vidi, kur tagad varēs veidoties jaunās radošās personības!”

Tikšanās noslēgumā mūsu arhitektiem tika doti ieteikumi par to, ka arhitekta darbs ir ļoti svarīgs uz attīstību vērstā pilsētā un valstī, tāpat kā laiks iet uz priekšu, arī ēkām un cilvēkiem ir jāvirzās uz priekšu līdzi laikam un tendencēm.

Mūsu jaunie arhitekti smēlās ar iedvesmojošām idejām nākotnei, apsolot, ka tad, kad absolvēs tehnikumu un strādās arhitektūras jomā, noteikti par galveno vīziju izvirzīs savas dzimtās pilsētas Daugavpils arhitektūras uzlabošanu un modernizēšanu.

Pateicamies Saules skolai par viesmīlību un sadraudzību izglītojamo zināšanu pilnveidē!
Un Olgai Krumpānei par mācību ekskursijas organizēšanu!
 
 
Sagatavoja:
Jaroslavs Laiševcovs, pedagogs karjeras konsultants
« atpakaļ