Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

A. Masiļūnes grāmatas "Povuoru gruomota" izdevuma prezentācija

07.10.2022
 

7. oktobrī Latgales Kultūrvēstures muzejā pulcējās interesenti, lai piedalītos projekta ”A. Masiļūnes grāmatas “Povuoru gruomota” redizains un atkārtota izdošana nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanai un popularizēšanai” izdevuma “Povuoru gruomota” prezentācijā.

Šajā pasākumā piedalījās Arhitektūras un dizaina nodaļas skolotājas Zaiga Pettere un Valentīna Siņakova, kas sniedza lielu ieguldījumu šī projekta tapšanā, jo skolotāja Valentīna Siņakova ir jaunā izdevuma dizainere un Zaiga Pettere ēdienu fotogrāfiju autore.

Valentīna Siņakova ir Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) absolvente, kura sava maģistra darba ietvaros ir izstrādājusi jaunu pirmās latgaliešu valodā izdotās grāmatas grafikas dizainu. Izdotajā grāmatā tika uzlabota latgaliešu rakstu valodas gramatika, piesaistot valodas profesionālus korektorus un konsultantus – Marutu Latkovsku un Lidiju Leikumu.

Šī projekta tapšana apliecina arī silto Rēzeknes tehnoloģiju akadēmijas un Latgales industriālā tehnikuma sadarbības saikni. Projekta ietvaros vēl ir paredzēts pasākums, kas notiks Latgales industriālā tehnikuma programmu īstenošanas vietā  “Dagda”, kur notiks zupas pagatavošanas meistarklase.

Izdevums sagatavots ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Izglītības, valodu un dizaina fakultātes un Reģionālistikas zinātniskā institūta finansiālo atbalstu. Projekts realizēts ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” līdzfinansējumu Mazo kultūras un tūrisma projektu konkursā. Lielu paldies izsakām atbalstītājiem.

Fotogalerija

Sagatavoja:  Valentīna Siņakova pēc RTA materiāliem
Foto: Viktorija Karziņina

« atpakaļ