Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Dalība pasākumā MEDIA LAB>BALTIC NETWORK

13.10.2022
 
2022.gada 13.oktobrī Latgales Vēstniecībā Gors sadarbībā ar Daugavpils ASV Informācijas centru bija organizēts rudens pasākums MEDIA LAB>BALTIC NETWORK, kurā piedalījās pusaudži no Līvāniem, Daugavpils, Rēzeknes, kur kopumā bija 13 studentu komandas no Latgales. Arī Latgales industriālā tehnikuma audzēkņi: D.Liepnieks (gr.1-02R),V.Pašnikovs (gr. 3-02), O.Šalajens (gr.3-02), K.Lune (gr.2-15) pieteica savu dalību šim pasākumam.

Pasākuma ietvaros bija iespējams iegūt pieredzi medija tiklos un atpazīt patiesību no meliem, izprast dezinformācijas principus. Audzēkņiem bija jauka iespēja atklāt sev jaunas zināšanas un iemaņas par to,  kā pareizi sevi prezentēt mediju telpā, kā attīstīties un izmēģināt kaut ko jaunu savā dzīvē.

Bija lieliska iespēja iepazīties ar Latvijas žurnālisti Viktoriju Terentjevu, ASV diplomātu Oscaru D.Avilu, mūsu līdzpilsoni Kseniju Krušinsku. Ksenija iepazīstināja ar savu personīgo pieredzi kā iegūt augstus rezultātus savā nozārē un nav jābaidos.

Bija ļoti lietderīgi uzzināt no Sabīnes Bērziņas, kā pēc bildēm sociālajos tiklos pārbaudīt informāciju un atpazīt viltus (fake) ziņas.

Audzēkņiem tika iedoti uzdevumi, kurus jāizpilda 6 nedēļu laikā,  lai iegūtās teorētiskās zināšanas pielietotu praktiski.

Šajā rīkotajā projektā aptuveni 100 dalībnieki no Latvijas un Igaunijas veidos projektus veltītus medija prasmēm un dezinformācijai, veidojot arī podkāstus un video saturu.

 
Lai izdodas iesāktais!
Sagatavoja

Latgales industriālā tehnikuma angļu valodas skolotāja N.Golubeva.
« atpakaļ