Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Noslēgušās jauniešu spēles "Erasmus dienu 2022 izaicinājums"

13.10.2022
 

 

Latgales Industriālais tehnikums iesaistījās Eiropas mēroga iniciatīvā – “Erasmus dienas 2022”kas šogad notika no 13. līdz 15. oktobrim.

2022. gadā, atzīmējot gan Erasmus+ 35. gadadienu, gan Eiropas Jaunatnes gadu,  Erasmus dienas akcentēja šādu tēmu: “Dalāmies ar savām Eiropas vērtībām ar jauniešiem šodien un rīt: jau 35 gadus un vēl daudzus turpmākos gadus”.

12.oktobrī “Kas? Kur? Kad?” ietvaros notika pirmā šī gada spēle “Logs uz Eiropu”. Tajā piedalījās 26 grupas, 130 jaunieši. Komandas atbildēja uz 12 jautājumiem. Vislabāk veicās 2- 15, 1- 15 un 2- 03 grupu komandām.

13.oktobrī 25 izglītojamie, 5 komandas piedalījās jauniešu spēlē ”Erasmus dienu 2022 izaicinājums”. Komandai saņemot darba lapu, orientēšanās laikā dalībniekiem bija jāatrod noteikti kontrolpunkti gan pēc fotogrāfijām, gan pēc norādēm uzdevumos.Pasākuma mērķis bija  popularizēt Eiropas vērtības un ieguvumus no Erasmus+ projektu mobilitātēm.

Uzdevumi bija visdažādākie- salikt Eiropas Savienības kartes puzli uz laiku; atrast Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļu; izveidot 15 sekunžu īsu  video uzsaukumu mobīlajā tālrunī, uzrunājot tehnikuma jauniešus piedalīties Erasmus+ programmā; atbildēt darba lapā uz dotajiem  jautājumiem par Eiropu u.c.

Rezultātā, summējot visus punktus kopā, pārliecinošu uzvaru guva Arhitektūras un dizaina nodaļas izglītojamo komanda “1+4”. Apsveicam!

Paldies par dalību spēlēs radošajiem, atsaucīgajiem  un dzīvespriecīgajiem 1-15, AM- 21, 3- 02, 1- 04, 2- 23 grupu jauniešiem! Jauniešu komandas par dalību pasākumā saņēma nelielu dāvanu – krūzes ar uzrakstu “Erasmus+”.

Paldies direktores vietniecei attīstības un inovāciju jomā  Oksanai Soročinai, Izglītojamo pašpārvaldes koordinatoram Artjomam Pučinskim un projektu koordinatorei Viktorijai Baranovskai par spēļu organizēšanu!

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
projekti@dbt.lv

« atpakaļ