Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Topošie ceļu būvtehniķi no Lietuvas stažējās praksē Daugavpilī

29.10.2022
 

No 2022. gada 10.- 29.oktobrim Erasmus+ programmas ietvaros trīs topošie meliorācijas/ ceļu būvtehniķi no Marijampoles Profesionālās izglītības centra (Lietuva) stažējās praksē uzņēmumā ”DSM Meistari”.

10.oktobrī, uzsākot mācību prakses gaitas, jaunieši kopā ar pavadošo personu, skolotāju Linu Bankauskaiti- Šleinotieni ieradās Latgales Industriālajā tehnikumā, lai parakstītu Prakses īstenošanas līgumu, iepazītos ar tehnikumu kopumā un  materiāltehnisko bāzi topošo būvtehniķu sagatavošanā. Mūsu Izglītojamo pašpārvaldes jaunieši  piedāvāja kopā izstaigāt un  iepazīt pilsētas skaistākās vietas.

Katru darba dienu, jaunieši kopā ar prakses vadītāju no uzņēmuma Andreju Kikotu un citiem darbiniekiem  devās uz objektu-  Viesītes pilsētu (Jēkabpils novads), kur veica bruģakmens, betona flīžu seguma un apmaļu demontāžas, jaunu betona apmaļu uzstādīšanas darbus.

28.oktobrī, saņemot sertifikātu par praksē pavadīto laiku, jaunieši atzina, ka tā bija vienreizēja iespēja reāli iejusties darba vidē, darba devējs/ prakses nodrošinātājs bija gatavs dalīties savā profesionālajā pieredzē un palīdzēt apgūt dažādas jaunas praktiskas iemaņas. Savukārt, prakses vadītājs no uzņēmuma atzīmēja, ka prieks bija redzēt iedvesmu, apņēmību un gandarījumu jauniešu acīs. Ja rezultāts ir labs un to slavē visas iesaistītās puses, tas priecē. Tas ir visas komandas nopelns.

Paredzēts, ka novembra mēnesī mūsu tehnikumā viesosies Marijampoles Profesionālās izglītības centra delegācija, lai svinīgi parakstītu savstarpējās sadarbības līgumu turpmākai sadarbībai nākotnē.

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
projekti@dbt.lv

« atpakaļ