Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Topošie lauksaimniecības mehanizācijas tehniķi un automehāniķi gūst pieredzi Vācijā

26.10.2022
 

No 5. – 26.oktobrim  Deulā – Nienburgā (Vācija) praksē stažējās desmit Latgales Industriālā tehnikuma topošie lauksaimniecības mehanizācijas tehniķi un automehāniķi. Kopā ar jauniešiem devās pavadošās personas, skolotājas Olga Čebajeva un Sigita Ignatāne.

Prakses laikā izglītojamie papildināja gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas metināšanā, dažādu motoru apkopē, kā arī tehnikas sagatavošanā darbam. Profesionāla meistara vadīti tie veica dažādus darbus un uzdevumus, tādus, kā zemes atvešana, izlīdzināšana, agregātu pareiza pielietošana un uzkabināšana atbilstoši uzdevumam. Praktikanti veica arī dažādus balansa un precizitātes uzdevumus, pilnveidojot traktoru vadītprasmi.

Papildinot zināšanas par tehniku un tās ražošanu bija iespēja apmeklēt CLAAS rūpnīcu. Kombaini tiek ražoti CLAAS galvenajā rūpnīcā Harsewinkel kopš 1936. gada. Harsewinkel ir viena no augstāko tehnoloģiju kombainu un lauksaimniecības smalcinātāju ražotnēm pasaulē. Vides aizsardzības ziņā CLAAS nosaka standartus visai nozarei, pateicoties savai jaunajai krāsošanas sistēmai.

Iepazīstot kultūru Brēmenes gleznainajā Marktplatz, jaunieši apskatīja vienu no Vācijas slavenākajām bruņinieka – Rolanda statujām, Sv. Pētera katedrāli un Brēmenes rātsnamu ar slaveno brāļu Grimmu pasaku tēlu skulptūru “Brēmenes muzikanti”.

Mācību prakse notika pateicoties Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.1 (KA1) “Personu mobilitātes mācību nolūkos” profesionālās izglītības sektora aktivitātes KA121 projektam (2021-1-LV01-KA121-VET-000006501).

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
projekti@dbt.lv

« atpakaļ