Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Izglītojamo pašpārvalde un Ekopadome organizēja ekskursiju uz Salienu

14.11.2022
 

Latgales industriālā tehnikuma izglītojamo pašpārvalde un Ekopadome organizēja  attīstošas saliedēšanas aktivitātes un ekskursiju Daugavpils jauniešu līderiem un NVO organizāciju pārstāvjiem. 

Pārgājiena laikā tika apmeklēta Jaunbornes Svētā krusta Romas katoļu baznīca, kura uzcelta 1859. gadā pēc poļu muižnieka Juliusa Sivicka vēlēšanās. Mākslas cienītāju šeit var interesēt atsevišķi priekšmeti, no kuriem interesantākie – ērģeļu prospekta kokgriezumi, kas, iespējams, ir daļa no Elernes baznīcas manierisma stila iekārtas.

Ekskursijas dalībnieki apskatīja Salienas un Červonkas apkaimi, uzzināja viņu vēsturi, un iepazinās ar apkārtējo dabu. Lielu interesi ekskursijas dalībnieki izrādīja par Paguļankas (Salienas) upi un arkveida akmens tiltu. Poguļankas upe ir Daugavas kreisā krasta garākā (24 km) pieteka dabas parka “Daugavas loki” teritorijā. Tās ielejā konstatētas daudzas aizsargājamu augu un dzīvnieku sugas, kā arī vesela virkne dabas pieminekļu un kultūrvēsturisku objektu. Tipiska Augšzemes augstienes nogāžu straujupe, kura “tek skanēdama” – viena no kādreizējām foreļupēm un, iespējams, arī lašu nārsta vietām.

Ekskursijas noslēgumā tika apmeklēta Vecsalienas (Červonkas) muižas pils, kura tika celta 1870. gadā neogotikas stilā un izvietota 19.gs. veidota parka ieskāvumā. Tā ir visai gleznaina ēka ar dinamisku un sarežģītu apjoma kompozīciju – īsta pasaku pils.

Pārgājiens ar pievienoto vērtību notika projekta “Dialogs Daugavpils attīstībai” ietvaros.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja:
Artjoms Pučinskis

« atpakaļ