Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Meistarklase dekoratīvajā apdarē

25.10.2022
 

25.oktobrī Latgales industriālajā tehnikumā notika profesionālās pilnveides praktiskais seminārs - meistarklase pedagogiem.

Meistarklases mērķis: apgūt 3D dekoratīvo paneļu izstrādāšanas tehnoloģiju un to izmantošanu iekštelpu dekoratīvajā apdarē. Semināru vadīja Būvniecības nodaļas vadītāja vietnieks, profesionālās izglītības skolotājs Edgars Ļehovs.

Meistarklase notika klātienē un arī tika translēta ZOOM platformā, kurai pieslēdzās pedagogi no citām skolām: Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Smiltenes tehnikuma, Rīgas Celtniecības koledžas, Upesgrīvas pamatskolas, Jelgavas Tehnikuma, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma, Rīgas Celtniecības koledžas, Daugavpils tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma un Latgales Industriālā tehnikuma.

Semināra pirmajā daļā E.Ļehovs dalībniekus iepazīstināja ar teorētiskajiem aspektiem 3D dekoratīvie paneļu izmantošanā iekštelpu apdarē. Tika runāts par to, kur tie tiek izmantoti, kādas ir izstrādājuma priekšrocības un trūkumi, kas nepieciešams 3D ģipša paneļu izgatavošanai, kādas ir izgatavošanas prasības, materiālu izvēle un proporcijas. Lektors stāstīja no savas pieredzes par 3D ģipša paneļu izgatavošanu, nepieciešamajiem instrumentiem, līmēšanu un apdari.

Savukārt semināra 2. daļā notika 3D paneļu liešanas, līmēšanas un špaktelēšanas praktiska demonstrācija. E.Ļehovam paraugdemonstrējumus asistēja 2.kursa izglītības programmas Apdares darbu tehniķis audzēknes.

Visi semināra dalībnieki bija gandarīti par pedagoga stāstījumu un paraugdemonstrējumiem. No dalībnieku puses tika uzdoti arī specifiski jautājumi, kas saistīti ar materiālu izmantošanu un tehnoloģiju.

Pateicamies profesionālās izglītības skolotājam Edgaram Ļehovam par dalīšanos ar savu profesionālo pieredzi, kas ir ļoti vērtīgi citiem kolēģiem un Būvniecības nozares speciālistiem.

 

Sagatavoja

Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja

Jolanta Savvina

   
   

« atpakaļ