Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus+ prakses pieredze Itālijā

10.12.2022
   

Arhitektūras un dizaina nodaļas četras izglītojamās no 20.novembra līdz 10.decembrim stažējās darba praksē Itālijā, pilsētā Martina Franka ERASMUS+ projekta ietvaros. Gūt darba pieredzi devās divas arhitektūras tehniķes, 4. kursa studentes Arina Dmitrijeva un Anastasija Vinogradova, un divas interjera dizainera asistentes Karina Tihomirova un Ksenija Puriškeviča, kuras ir 2.kursa studentes.

Stāsta Arhitektūras un dizaina nodaļas vadītāja Valentīna Siņakova:

Meitenēm prakses laikā tika doti dažādi, profesijai atbilstoši uzdevumi. Arhitektūras tehniķes strādāja pie vides labiekārtošanas projekta, izstrādājot galvenā rasējuma smalkās detaļas, kā arī dažādu elementu griezumus. Interjera dizainera asistentes strādāja pie Martinas Frankas reģiona raksturīgo Truļļu māju renovācijas projekta rasējumiem. Meitenes veica mērījumus, apskatot būvobjektu, kā arī izpildīja uzmērījuma rasējumus un vēlāk arī pārdomāja vairākus mēbeļu izvietojuma plānus.

Brīvajās no prakses darba dienās, meitenes devās apskatīt tuvākās pilsētas, lai izpētītu vietējo kultūru padziļināti. Meitenes apskatīja pilsētu Alberobello, kas iekļauta UNESCO sarakstā, jo šeit atrodas lielākais Truļļu māju skaits. Apmeklēja Locorotondo pilsētu, kas ir slavējama ar viskrāšņākiem un bagātākiem Ziemassvētku rotājumiem, kā arī Taranto pilsētu, kura  atrodas Taranto līča krastā un ir viena no nozīmīgākajām Itālijas flotes ostām.

Vienā nedēļas nogalē meitenes devās apmeklēt Itālijas galvaspilsētu, kas, protams, bija visspilgtākais piedzīvojums! Romā, divu dienu laikā, izglītojamās redzēja Panteonu, jeb Visu Dievu templi, Trevi strūklaku, Viktora Emanuela II nacionālo pieminekli, Trajāna kolonnu, Romas Forumu, Kolizeju, daudzus dievnamus un pilsētas laukumus ar vēsturiskām statujām un strūklakām. Kā arī aizbrauca uz pilsētvalsti, kas atrodas Romas centrā - Vatikānu, kur apmeklēja Vatikāna muzeju un Svētā Pētera baziliku.

Rezultātā, šis Erasmus+ projekts deva iespēju ne tikai gūt profesionālo pieredzi reālajā darba vidē, bet arī izbaudīt itāļu kultūru, vēsturi un mentalitāti.”

Mācību praksi ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma, projekts Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000006501.

 

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
projekti@dbt.lv


« atpakaļ