Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Mācību ekskursija uz Daugavpils Skrošu Rūpnīcu

08.12.2022
   

2022.gada 8.decembrī Latgales industriālā tehnikuma AM-11 grupas izglītojamie projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros apmeklēja Daugavpils Skrošu rūpnīcu.

Daugavpils Skrošu rūpnīca ir vienīgā tūristiem atvērtā munīcijas ražošanas rūpnīca Baltijā, kurā atrodas Eiropā vecākais, joprojām strādājošais, skrošu liešanas tornis. Šī rūpnīca ir viens no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Daugavpilī.

Izglītojamajiem bija iespēja noskatīties filmu par uzņēmuma vēsturiskajiem attīstības posmiem un produkcijas ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem. 
Mācību ekskursijas gaitā izglītojamie gida pavadībā izstaigāja rūpnīcu, kā arī noklausījās stāstu par munīcijas vēsturi, par skrošu liešanu un par tehnoloģiju attīstību 19., 20. un 21. gadsimta ietvaros. Pēc ekskursijas ekspozīcijas zālē un vēsturiskajā skrošu liešanas cehā, izglītojamajiem bija iespēja izmēģināt savas prasmes Rūpnīcas saražotās produkcijas lietošanā. Rūpnīcas šautuvē visiem bija iespēja rbaudīt savas spējas šaušanā ar pneimatiskiem ieročiem.



Sagatavoja


AM-11 grupas audzinātāja Ilona Kiruka

« atpakaļ