Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Spēlfilmas "Jelgava 94" noskatīšanās

16.11.2022
 
16.11.2022. Latgales industriālā tehnikuma pirmā kursa audzēkņi no grupas 1-03 audzināšanas stundu laikā noskatījās spēlfilmu “Jelgava 94” programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros.
Filmas galvenais sižets vijas ap jauniešu dzīvi, tām realitātēm, kādas tie bauda jaunības gados. Tā ataino 90.gadu jauniešu dzīvi un ikdienu, rūpes, veiksmes un neveiksmes, mazas un lielas uzvaras. Galvenais varonis parāda tā laika jauniešu domāšanas veidu, nedaudz stereotipizētu, tādu, kas veicina pūļa domāšanu. Pūlis un draugu ietekme, ne vienmēr bija saskaņā ar jaunieša iekšējo balsi.
Audzēkņi atzīmēja, ka tiem nepatika, ka filmā daudz lamājās, taču no citas puses tiem patika sižets, patika, kā tika attēloti brīvības un pašidentitātes meklējumi, kā tika atainota pretestība visam vecajam, lai dotu zaļo gaismu jaunajam. Kādā citā audzēkņa filmas anotācijā tika minēts, ka diemžēl lielākā daļa jauniešu tika atainoti sliktā gaismā, bez paškontroles un diezgan dumji, kas patiesībā tā nemaz nav, taču, iespējams, tas bija viens no autora mērķiem, likt skatītājam par to aizdomāties.
 
Sagatavoja 1-03 grupas audzinātāja Sigita Ignatāne

« atpakaļ