Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Profesionālās kompetences autoceļu būvniecībā un uzturēšanā

05.10.2022
 

5.oktobrī Latgales industriālajā tehnikumā (LIT) tika organizēts seminārs pedagogiem un izglītojamajiem "Profesionālās kompetences autoceļu būvniecībā un uzturēšanā".

Seminārs notika ar mērķi pilnveidot pedagogu profesionālās zināšanas Ceļu būves jomā, iepazīt ceļu būves reālās situācijas būvobjektos, projektu plānošanu un īstenošanu.

Seminārā uzstājās CBF SIA "Binders" Ceļu būvmateriālu laboratorijas vadītājs Edvards Pavlovskis, kas stāstīja par tēmu "Hidrauliski saistīto kārtu izbūve – aukstā reciklēšana uz vietas objektā", kas bija ļoti izsmeļoša un ar reāliem būvobjektiem saistīta. Tika radīti piemēri no SIA "Binders" uzņēmuma projektiem, stāstīts par situācijām, kurās nonāk uzņēmuma darbinieki un kādi tiek veikti risinājumi, lai ceļu būves projekts tiktu īstenots.

Par tēmu "Ilgtspējīgas lietus ūdens apsaimniekošanas iespējas un risinājumi" stāstīja SIA "ACO Nordic" vadītājs Raimonds Stumburs. Lektors runāja par to, kā lietusūdeņi tiek savākti, ka attīrīti, kādi ir lietusūdens savākšanas veidi, kas tika radīti būvobjektu piemēros.

Semināra dalībnieki iepazinās ar Latvijas autoceļu uzturēšanas darbiem, par kuriem stāstīja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" Limbažu nodaļas vadītāja IevaKnospiņa-Zaķe. Pedagogi lektorei uzdeva jautājumus, kas saistīti ar konkrētu būvobjektu ceļu remontdarbiem, par ko Ieva sniedza atbildi.
Par tēmu "Ģeodēzija ceļu būvniecībā" stāstīja CBF SIA "Binders" Ģeodēzijas daļas vadītājs Lauris Volfs. Izvērsās arī interesanta diskusija par dronu izmantošanu ģeodēzijā, kas klātesošajiem bija ļoti aktuāla.


Sagatavoja:
Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja Jolanta Savvina

 
 

« atpakaļ