Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

LIT bibliotēka uzsāka pasākumu ciklu "Tehnoloģiju attīstības vēsture"

29.03.2023
 

Bibliotēkā ir plānots dažādu nozaru vēsturiskais cikls, bet kā pirmā tika izvelēta autotransporta nozare. Šo pasākumu cikla mērķis ir paplašināt izglītojamo zināšanas, ieskatoties vēsturiskajā aspektā nozarē, tās attīstībā, tehnoloģisko risinājumu metodēs, kā arī produktu spektrā, ko var radīt mūsdienās. Tehnikuma izglītojamajiem bija lieliska iespēja papildināt zināšanas autotransporta jomā, iepazīstot autotransporta attīstības vēsturi.

Bibliotēkas lasītavā visu marta mēnesi interesenti varēja apskatīt izstādi “Ieskats autotransporta attīstības vēsturē”. Šos izstādes materiālus labprāt vēroja arī tehnikuma pedagogi, izglītojamie, kuru izvēlētās profesijas ir saistītas un arī nav saistītas ar transportu. Dažās grupās notika lekcijas-prezentācijas “Ieskats autotransporta attīstības vēsturē”.

Šī pasākuma nobeigumā audzēkņiem bija arī iespēja piedalīties spēlē-viktorīnā, vēlreiz pārliecinoties par apgūtajām jaunajām zināšanām. Šī viktorīna radīja ne tikai jautrību un azartu, bet arī palīdzēja asināt prātu, pielietot jauniegūtās zināšanas, parādīt erudīcijas līmeni. Izglītojamie, kuri uzrādīja vislabākos rezultātus, saņēma arī dažādas saldas balvas. Diemžēl, pirmo vietu neieguva ne viens no viktorīnas dalībniekiem, bet otro vietu ieguva Dmitrijs Ozerskis (gr. 2-02T) un trešo – Guntars Ušackis (gr. 2-02T).

  

Sastādīja bibliotekāre J.Sokolova un skolotāja I.Kuņicka

 

« atpakaļ